Eternals: Η νέα ταινία της Marvel κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους στη Ρωσία

Η νέα ταινία της Marvel «Eternals» κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους στη Ρωσία επειδή έχει γκέι χαρακτήρα πρωταγωνιστή! 

Eternals: Η νέα ταινία της Marvel κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους στη Ρωσία

Λίγος καιρός έμεινε μέχρι η ταινία - ναυαρχίδα της Marvel για την τέταρτη φάση του MCU, το «The Eternals» της Κλόι Ζάο, να κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες. Όμως από ό,τι φαίνεται ήδη έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις σε κάποιες συντηρητικές χώρες.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που έδωσε στην ταινία βαθμό καταλληλότητας 18+, κάνοντάς την έτσι ακατάλληλη για ανήλικους, κι αυτό γιατί περιέχει έναν γκέι χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή, θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο του 2013 που αναφέρει τον περιορισμό «με σκοπό την προστασία των παιδιών από πληροφορίες που υποστηρίζουν την άρνηση των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών». Η ταινία σε άλλες χώρες έχει πάρει βαθμό καταλληλότητας 13 και άνω/PG13.

Το «The Eternals» θα είναι η πρώτη ταινία της Marvel που θα έχει έναν γκέι χαρακτήρα ως πρωταγωνιστή, τον Phastos, ο οποίος μάλιστα θα έχει και σύντροφο και δική του οικογένεια, κάτι που φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τη ρωσική επιτροπή λογοκρισίας. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοιου είδους ταινία κρίθηκε ακατάλληλη στη Ρωσία. Το 2017 η ταινία «Power Rangers» πήρε επίσης 18+ γιατί είχε μια λεσβία ηρωίδα, ενώ η live action μεταφορά της ταινίας της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» πήρε 16+ μιας και πρόκειται για «gay προπαγάνδα με στόχο τα παιδιά», με τον τότε Ρώσο Διευθυντή του Τμήματος Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού, Βιάτσεσλαβ Τιένλοβ, να αναφέρει πως «θα επιτρέψουμε την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους χωρίς προβλήματα. Θα είναι κατάλληλη όμως για άτομα 16 χρονών και πάνω».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιου είδους ανακοίνωση από την Disney ή τη Marvel για το θέμα αυτό.

Πηγή: flix.gr