Όσκαρ: Η χαμηλή τηλεθέαση και το σχόλιο του Τραμπ

Όσκαρ: Η χαμηλή τηλεθέαση και το σχόλιο του Τραμπ

Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της τελετής απονομής των 90ών βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Η προβολή της τελετής από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC προσέλκυσε 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Την τελετή απονομής του 2008 – στην οποία το φιλμ «Καμιά πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» ανακηρύχθηκε ταινία της χρονιάς - παρακολούθησαν 32 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό χαμηλό. Σύμφωνα με τους «New York Times», η «βουτιά» στην τηλεθέαση της φετινής τελετής ήταν εντυπωσιακή, καθώς ήταν 20% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, όταν τα Όσκαρ είχαν δει 32,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Οι «New York Times» σημειώνουν ότι οι υπεύθυνοι του ABC ήταν ανήσυχοι πριν ξεκινήσει η τελετή και γι' αυτό είχαν απευθύνει μήνυμα στους αστέρες του Χόλυγουντ ότι δεν θα πρέπει να εκφωνήσουν πολιτικούς λόγους αλλά αντίθετα θα έπρεπε να επιλέξουν χαρούμενο και αστείο ύφος.

Τα αρνητικά νούμερα της τηλεθέασης σχολίασε, με ειρωνικό τρόπο, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία για τα Όσκαρ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε σταρ, πλέον, εκτός από τον πρόεδρό σας (αστειεύομαι, βέβαια)», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ευχαριστούμε, πρόεδρε με τη χαμηλότερη δημοτικότητα στην ιστορία», έγραψε με τη σειρά του στο Twitter ο Τζίμι Κίμελ, παρουσιαστής της τελετής απονομής των βραβείων, απαντώντας με έξυπνο και καυστικό τρόπο στον Τραμπ.

Παρά την πτωτική τάση της τηλεθέασης, η απονομή των χρυσών αγαλματιδίων είναι το πλέον δημοφιλές μη αθλητικό πρόγραμμα που προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στην Αμερική.

Πηγή: www.naftemporiki.gr