Έμα Στόουν: Σκέφτεται και αυτή να μηνύσει τη Disney

Mετά την «Μαύρη Χήρα», σειρά έχει η «Κρουέλα» να μηνύσει τη Disney!

Έμα Στόουν: Σκέφτεται και αυτή να μηνύσει τη Disney

Την αρχή έκανε η ...Μαύρη Χήρα, η Σκάρλετ Τζοχάνσον, που μήνυσε την Disney λέγοντας πως το στούντιο αθέτησε του όρους του συμβολαίου της όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία «Black Widow», μετά από μια σειρά συνεχών αναβολών λόγω της πανδημίας, ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Disney+.

Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος της αμοιβής της Τζοχάνσον για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την απόδοση της «Μαύρης Χήρας» στο box office: είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί υπογράφουν συμβόλαια που συνδυάζουν πάγια αμοιβή και ποσοστά επί των εισιτηρίων.

Τώρα διαβάζουμε ότι κάτι τέτοιο σκέφτεται να κάνει και η Έμα Στόουν, πρωταγωνίστρια της «Κρουέλα», που ενώ έκανε επιτυχία στις μετά-lockdown κυκλοφορίες, η υβριδική παρόμοια διανομή του (και στις αίθουσες και στο Disney+) δεν έφερε πίσω τα προβλεπόμενα κέρδη. Οπότε και η Στόουν έχασε χρήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, πολλοί ηθοποιοί στηρίζουν την Σκάρλετ Τζοχάνσον που άνοιξε το δρόμο, καθώς «η Disney είναι διαβόητα δύσκολο στούντιο» και «πολλοί περίμεναν στο περιθώριο διστακτικά, εδώ και καιρό, περιμένοντας ποιος/α θα κάνει την πρώτη κίνηση να μιλήσει».

Το ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι εκτός από την Έμα Στόουν, από την οποία εξασφάλισε τη δήλωση «ότι ζυγίζει πολύ σοβαρά τα πράγματα για να προβεί και η ίδια σε μήνυση», και η Έμιλι Μπλαντ θα μπορούσε να ακολουθήσει, καθώς ένα ίδιο συμβόλαιο είχε υπογράψει για το «Περιπέτεια στη Ζούγκλα».

Κατά πόσο όλες αυτές οι -σίγουρα ισχυρές- πρωταγωνίστριες μπορούν να τα βάλουν με τον Γολιάθ των χολιγουντιανών στούντιο αναμένεται να αποδειχθεί. Ήδη πάντως το στούντιο απαξίωσε την κίνηση της Τζοχάνσον δηλώνοντας ότι «η αγωγή είναι ιδιαίτερα θλιβερή και στενάχωρη λόγω της άγριας αδιαφορίας της για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19».

Το στούντιο συνέχισε λέγοντας πως η ηθοποιός έχει ήδη λάβει 20 εκατομμύρια δολάρια για την δουλειά της και υποστήριξε ότι «η κυκλοφορία της ταινίας “Black Widow” στο Disney+ με Premier Access έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της να κερδίσει επιπλέον αποζημίωση πέραν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει μέχρι σήμερα».

Πηγή: flix.gr