Νέες ταινίες: Γκοτζίλα VS Κονγκ, Old, Περιπέτεια στη Ζούγκλα

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

Νέες ταινίες: Γκοτζίλα VS Κονγκ, Old, Περιπέτεια στη Ζούγκλα

Αυτή την Πέμπτη (29/7) πολλές ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες ταινιών καταφτάνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αναλυτικά:

Γκοτζίλα VS Κονγκ

Περιπέτεια (2021)
Διάρκεια: 113'
Σκηνοθεσία: Άνταμ Γουίνγκαρντ
Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Ρεμπέκα Χολ

Μια ομάδα επιστημόνων αναλαμβάνει να εντοπίσει και να οδηγήσει τον Κονγκ στο πραγματικό του σπίτι, όμως η συνάντησή τους με τον εξαγριωμένο Γκοτζίλα απειλεί με τεράστια καταστροφή ολόκληρο τον πλανήτη.

Old

Θρίλερ (2021)
Διάρκεια: 108'
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκι Κριπς, Ρούφους Σιούελ, Άλεξ Γουλφ

Μια τετραμελής οικογένεια που κάνει διακοπές σε τροπικό θέρετρο απομονώνεται σε μια παραλία από την οποία δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Έντρομη ανακαλύπτει ότι εκεί ο χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο Όρκος

Δραματική (1946)
Διάρκεια: 116'
Σκηνοθεσία: Μικεΐλ Τσιαουρέλι
Παίζουν: Σοφία Γκιαντσίτοβα, Νικολάι Μπογκολιούμποφ, Ντμίτρι Παβλόφ

Μια συμμορία κουλάκων θα σκοτώσει τον πιστό μπολσεβίκο Στέπαν Πετρόφ, ο οποίος προσπαθούσε να παραδώσει μια σημαντική επιστολή στον Λένιν. Την αποστολή του θα συνεχίσουν η γυναίκα του Βαρβάρα με την κόρη τους, αφήνοντά την τελικά στα χέρια του Ιωσήφ Στάλιν.

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα

Σινεφίλ (1991)
Διάρκεια: 98'
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Παίζουν: Ιρέν Ζακόμπ, Φιλίπ Βολτέρ, Σαντρίν Ντιμάς

Δύο γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόσωπο και μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη. Η Βερόνικα μένει στην Κρακοβία και η Βερονίκ στο Κλερμόν Φεράν, έχουν όμως το ίδιο πάθος για τη μουσική, την ίδια μοναχική αύρα και το ίδιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα

Περιπέτεια (2021)
Διάρκεια: 127'
Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ - Σερά
Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Έμιλι Μπλαντ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Τζέσι Πλέμονς, Πολ Τζιαμάτι

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μια θαρραλέα εξερευνήτρια και ο μη μου άπτου αδελφός της ταξιδεύουν ως τα βάθη του Αμαζονίου για να βρουν ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες. Οδηγός τους ένας τυχοδιώκτης καπετάνιος ενός τουριστικού πλοιαρίου και στο κατόπι τους ένας αδίστακτος Γερμανός πρίγκιπας.

Η Νονά της Νύχτας

Κομεντί (2020)
Διάρκεια: 104'
Σκηνοθεσία: Ζαν Πολ Σαλομέ
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Φαριντά Ουτσανί, Λιλιάν Ροβέρ

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς δουλεύει ως μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών, ειδικευμένη σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον έναν από αυτούς το γιο της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της, και αποφασίζει να τον προστατεύσει.

Μη Φεύγεις, Βάντα!

Δραματική (2020)
Διάρκεια: 111'
Σκηνοθεσία: Μπετίνα Ομπερλί
Παίζουν: Ανιέσκα Γκροτσόφσκα, Γκότφριντ Μπρέιτφους, Αντρέ Γιουνγκ

Η 35χρονη Πολωνέζα Βάντα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, δουλεύει σε μια παραλίμνια ελβετική βίλα, φροντίζοντας τον πλούσιο 70άρη Γιόζεφ και βοηθώντας τη γυναίκα του Έλσα. Ο γιος του ζευγαριού είναι ερωτευμένος μαζί της, όλα όμως θα αλλάξουν άρδην όταν η Βάντα μείνει απροσδόκητα έγκυος.

Η Νύχτα των Βρικολάκων

Κωμωδία (1967)
Διάρκεια: 108'
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Παίζουν: Τζακ Μακ Γκόουραν, Σάρον Τέιτ, Ρομάν Πολάνσκι, Αλφι Μπας, Φέρντι Μέιν

Σε ένα ορεινό χωριό των Καρπαθίων δύο γκαφατζήδες βαμπιροκυνηγοί, ο καθηγητής Αμπρόνσιους και ο αφελής βοηθός του Άλφρεντ, έρχονται αντιμέτωποι με τον παντοδύναμο βρικόλακα κόμη Κρόλοκ.

Κάτι Τρέχει στον Σεν Τροπέ

Κωμωδία (2021)
Διάρκεια: 89'
Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεναμού
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Μπενουά Πελβούλρντ, Τιερί Λερμίτ, Ρόσι ντε Πάλμα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Μετά το πάρτι στη βίλα ενός εκατομμυριούχου στο αυγουστιάτικο Σεν Τροπέ του 1970, μια απόπειρα δολοφονίας αναστατώνει τους διάσημους καλεσμένους και αναγκάζει τον πάμπλουτο ιδιοκτήτη της να στραφεί στον υπουργό Ζακ Σιράκ. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο μόνος διαθέσιμος επιθεωρητής στο καλοκαιρινό Παρίσι, ο γκαφατζής Ζαν Μπουλέν, ο οποίος καταφθάνει φουριόζος στο πολυτελές θέρετρο και βάζει αμέσως μπροστά τις ανορθόδοξες μεθόδους του.

Λάσι, Γύρνα Σπίτι

Περιπέτεια (2020)
Διάρκεια: 96'
Σκηνοθεσία: Χάνο Ολντέρντισεν
Παίζουν: Νίκο Μαρίσκα, Σεμπάστιαν Μπέζελ

Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του Λάσι είναι αχώριστοι φίλοι, αλλά λόγοι ανωτέρας βίας αναγκάζουν την οικογένεια του μικρού να αποχωριστεί προσωρινά το αγαπημένο της κατοικίδιο. Όμως η Λάσι θα δραπετεύσει από το καινούργιο της σπιτικό και θα ξεκινήσει ένα περιπετειώδες ταξίδι για να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο.

Το Κεντρί

Αστυνομική (1973)
Διάρκεια: 129'
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρόι Χιλ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Σόου

Στην Αμερική της δεκαετίας του ’30 δύο μικροκομπιναδόροι συμμαχούν και στήνουν μια μεγαλοφυή ιπποδρομιακή κομπίνα για να «γδύσουν» έναν αρχιμαφιόζο.

Η Μαύρη Κηλίδα

Δραματική (2020)
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκαρσία
Παίζουν: Κούκα Εσκριμπάνο, Πάμπλο Πουγιόλ, Νοεμί Ρουίθ

1971 σε ένα απομονωμένο χωριό της Ανδαλουσίας. Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας τους, οι τρεις κόρες της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που τους έχει κηρύξει πόλεμο και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου αδελφού τους.

Οι ταινίες κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 29 Ιουλίου.