Νέες ταινίες: Άσπρο Πάτο, Το Νησί των Ψεμάτων, Το Κάλεσμα 3

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Νέες ταινίες: Άσπρο Πάτο, Το Νησί των Ψεμάτων, Το Κάλεσμα 3

Ο Ιούλιος μπαίνει με δυνατές κυκλοφορίες στους κινηματογράφους. Από την επιστροφή του Μαντς Μίκελσεν στην βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, τον «Άσπρο Πάτο», στο ισπανικό θρίλερ της Πάουλα Κονς και στο τρίτο μέρος του δημοφιλούς κινηματογραφικού franchise τρόμου. Αναλυτικά:

Άσπρο Πάτο

Δραματική (2020)
Διάρκεια: 117'
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ , Λαρς Ράντε

Νιώθοντας κούραση και ανία, ένας καθηγητής γυμνασίου και τρεις συνάδελφοί του αποφασίζουν να καταναλώνουν καθημερινά μια σταθερή, ελεγχόμενη ποσότητα αλκοόλ, προσδοκώντας να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

2046

Δραματική (2004)
Διάρκεια: 129'
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ-Βάι
Παίζουν: Τόνι Λενγκ, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ

Ένας Κινέζος συγγραφέας γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται στο 2046, ενώ οι διάφορες γυναίκες οι οποίες περνούν από τη ζωή του δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεχάσει τον μεγάλο έρωτά του.

Λούκα

Animation (2021)
Διάρκεια: 95'
Σκηνοθεσία: Ενρίκο Καζαρόζα

Ο Λούκα και ο Αλμπέρτο είναι δύο μικρά αγόρια που ζουν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι στην ιταλική Ριβιέρα. Γίνονται φίλοι με την ατίθαση Τζούλια και αποφασίζουν να τη βοηθήσουν σε έναν ποδηλατικό αγώνα, προσέχοντας να μην αποκαλυφθεί το μεγάλο μυστικό τους. Το ότι στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωποι, αλλά θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Ο Τρελός Πιερό

Σινεφίλ (1965)
Διάρκεια: 110'
Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Παίζουν Ζαν Πολ Μπελμοντό, Ανα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ

Ύστερα από ένα βαρετό πάρτι, ο Φερντινάν Γκριφόν εγκαταλείπει τη γυναίκα και τα παιδιά του και το σκάει από το Παρίσι με μια παλιά ερωμένη του, προσπαθώντας να αποφύγουν τους επαγγελματίες δολοφόνους που την καταδιώκουν.

Ο Βασιλιάς Γάιδαρος

Animation (2018)
Διάρκεια: 105'
Σκηνοθεσία: Αζίζ Ζιντάνι

Ο Μανγκού είναι ένας ανέμελος γαϊδαράκος που από τύχη θα καταλήξει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου της Αζαντναγκάρ, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν ξέρει όμως ότι οι εκλογές είναι πλεκτάνη της αλεπούς, δολοπλόκου συμβούλου του βασιλιά, η οποία έχει τα δικά της, σκοτεινά κίνητρα.

Ο Προστάτης

Περιπέτεια (2021)
Διάρκεια: 108'
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζέικομπ Πέρεζ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Κάθριν Γουίνικ

Ένας πρώην πεζοναύτης, που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του και αγωνίζεται να διατηρήσει τη χρεωμένη φάρμα του κοντά στα αμερικανομεξικανικά σύνορα, αναλαμβάνει να προστατέψει έναν ανήλικο Μεξικανό από τους επαγγελματίες δολοφόνους που τον καταδιώκουν.

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ

Δραματική (1992)
Διάρκεια: 142'
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι
Παίζουν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Έμα Τόμσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Χόπκινς

Στην Αγγλία του 1910 η αριστοκράτισσα Ρουθ Γουίλκοξ γίνεται φίλη με την πνευματώδη Μάργκαρετ Σλέγκελ, γυναίκα της αστικής τάξης. Αποφασίζει να της κληροδοτήσει ένα παλιό αρχοντικό της, το Χάουαρντς Εντ, αλλά οι δικοί της καταστρέφουν τη διαθήκη. Λίγο αργότερα η Μάργκαρετ γνωρίζεται με τον χήρο Χένρι Γουίλκοξ και τον ερωτεύεται.

Το Νησί των Ψεμάτων

Θρίλερ (2020)
Διάρκεια: 93'
Σκηνοθεσία: Πάουλα Κονς
Παίζουν: Ντάριο Γκραντινέτι, Νερέα Μπάρος, Άνα Ότσα, Βικτόρια Τεϊχέιρο

Στις 2 Ιανουαρίου του 1921 το Σάντα Ισαμπέλ βυθίζεται έξω από το ισπανικό νησί Σάλβορα, παρασύροντας στο βυθό 213 επιβάτες. Οι τρεις νησιώτισσες που βγήκαν με τη βάρκα τους να περισώσουν τους ναυαγούς ανακηρύσσονται σε εθνικές ηρωίδες, αλλά ένας δημοσιογράφος υποψιάζεται πως κρύβουν κάποιο μακάβριο μυστικό.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Τρόμου 2021
Διάρκεια: 112'
Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες
Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρουαΐρι Ο'Κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ

Ένας νεαρός που ήταν παρών σε μια τελετή εξορκισμού σκοτώνει χωρίς λόγο το σπιτονοικοκύρη του. Οι παραψυχολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν είναι πεπεισμένοι πως είναι δαιμονισμένος, κάτι που πρέπει να αποδείξουν μέχρι να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

Κωμωδία (2020)
Διάρκεια: 104'
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο
Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, Ζακ Μπραφ

Ένας δευτεροκλασάτος, μα δαιμόνιος κινηματογραφικός παραγωγός που χρωστάει χρήματα στη μαφία αγκαζάρει έναν ξεπεσμένο πρώην σταρ του γουέστερν για την επόμενη ταινία του. Στόχος του να σκηνοθετήσει ένα θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής.

Οι ταινίες κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη, 1 Ιουλίου.