Τα απομεινάρια μιας μέρας, του Τζέιμς Άιβορι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

To 8o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την ταινία του Τζέιμς Άιβορι, Τα απομεινάρια μιας μέρας.

Τα απομεινάρια μιας μέρας, του Τζέιμς Άιβορι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μεταφέροντας αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο μυθιστόρημα του ιαπωνικής καταγωγής (και κατόχου του Νόμπελ Λογοτεχνίας) Καζούο Ισιγκούρο, ο σκηνοθέτης του Δωμάτιο με Θέα και Επιστροφή στο Χάουαρντς Έντ έφτασε να διεκδικεί 8 Όσκαρ, ενώ συνάντησε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική αναγνώριση.

Κομψοτέχνημα σεναριακής διασκευής, κλασικότροπης σκηνοθεσίας, εκπληκτικών ερμηνειών και απαράμιλλης καλαισθησίας, η ταινία του Άιβορι μετατρέπει σε μοναδικό δράμα την ιστορία ενός πειθαρχημένου και υποδειγματικού μπάτλερ ο οποίος ανατρέχει στη ζωή του όταν συνειδητοποιεί, σε προχωρημένη πλέον ηλικία, ότι θυσίασε κάθε προσωπική του επιθυμία και ευτυχία στο όνομα του καθήκοντος.

Συντελεστές:

Τα απομεινάρια μιας μέρας (1993)

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Έμα Τόμσον, Τζέιμς Φοξ, Χιου Γκραντ, Κρίστοφερ Ριβ

Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κλασσικά Εικονογραφημένα: Διαβάζοντας στη μεγάλη οθόνη», σε συνεργασία με το British Council.

Διαβάστε επίσης:

8th Athens Open Air Film Festival: Το πρόγραμμα των ταινιών

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα

Ημερομηνία:

18/07/2018

Στις 21.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://greekfestival.gr | www.aoaff.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox