Σπουδαία διάκριση για την Ελένη Καραΐνδρου

Η Ελένη Καραΐνδρου θα βραβευτεί με το Lifetime Achievement Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης

Σπουδαία διάκριση για την Ελένη Καραΐνδρου

Το Φεστιβάλ της Γάνδης, εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα του Βελγίου, είναι γνωστό για τη στενή του σχέση με την κινηματογραφική μουσική, αφού κάθε χρόνο διοργανώνει τα World Soundtrack Awards με τιμώμενους συνθέτες από όλον τον κόσμο και τη συνοδεία μοναδικών κονσέρτων που αναδεικνύουν τη δύναμη των soundtracks.

Στην τρίτη τους δεκαετία τα World Soundtrack Awards τιμούν την Ελένη Καραΐνδρου, η οποία θα παραλάβει το Lifetime Achievement Award από την World Soundtrack Academy, σε τελετή που θα συνοδευτεί από κονσέρτο και θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου 2021 για πρώτη φορά στην Όπερα της Γάνδης στο κλείσιμο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης, που φέτος είναι αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά.

Η Ελένη Καραΐνδρου θα είναι μια από τις επίτιμες προσκεκλημένες στην τελετή λήξης ενώ θα συνοδέψει με το πιάνο της την Φιλαρμονική των Βρυξελλών. Μαζί της θα βρίσκεται και η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο βιολί, η οποία το 2006 είχε κερδίσει το World Soundtrack Discovery Award για την τουρκική ταινία «My Father My Son». Το κονσέρτο έχει τίτλο «Great Greek Composers» και θα περιλαμβάνει μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, της Ελένης Καραΐνδρου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ανάμεσα σε άλλους.

«Είναι μεγάλη τιμή η απόφαση της World Soundtrack Academy να με βραβεύσει με το πιο σημαντικό βραβείο για έναν κινηματογραφικό συνθέτη, το World Soundtrack Lifetime Achievement Award. Με τεράστια ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη, δέχομαι αυτήν την τιμή. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Ακαδημία και να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα. Αλλά ειδικά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τον οποίο συνεργάστηκα σε οκτώ ταινίες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον παραγωγό μου και διευθυντή της ECM Records, Μάνφρεντ Αϊχερ για το κοινό μας δημιουργικό ταξίδι εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια», δήλωσε η Ελένη Καραΐνδρου για τη βράβευσή της.

Πηγή: flix.gr