Η Amazon εξαγόρασε την MGM έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η Amazon έκανε δική της την MGM αντί του ποσού των 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Amazon εξαγόρασε την MGM έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Με ένα παρελθόν που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, στην βιομηχανία του θεάματος, η MGM είναι ένα από τα πλέον ιστορικά στούντιο του Χόλιγουντ και η εξαγορά του από την Amazon, εκτός από μια πράξη που δείχνει βαθιά συμβολική, είναι κάτι που θα αλλάξει ριζικά την μορφή της streaming πλατφόρμας της.

Με έναν κατάλογο που μετρά περισσότερους από 4000 τίτλους κινηματογραφικών ταινιών και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, η MGM δεν θα προσφέρει μόνο πλούσιο υλικό στο Amazon Prime Video, αλλά θα αποτελέσει και πηγή νέων ταινιών και σειρών, καθώς ανάμεσα στα franchise που έχει υπό την πνευματική της ιδιοκτησία μετράμε εξαιρετικά αναγνωρίσιμους τίτλους όπως τα «Pink Panther», «Rocky» και φυσικά τον Τζέιμς Μποντ.

Ακόμη κι έτσι πολλοί αναλυτές στο Χόλιγουντ εκφράζουν την έκπληξή τους για το ποσό που η Amazon πλήρωσε για να αποκτήσει το στούντιο, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έφερναν την αξία του κοντά στα 5 με 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά υποθέτουμε ότι η τελική συμφωνία (ύψους 8,45 δισ. δολαρίων), δείχνει το πόσο πολύ ήθελε η Amazon να το αποκτήσει.

Στην λαμπρή της ιστορία, οι ταινίες της MGM, έχουν κερδίσει περισσότερα από 180 Όσκαρ και οι σειρές της πάνω από 100 Emmy, ενώ ανάμεσα στους τίτλους που το στούντιο έχει έτοιμους για το προσεχές μέλλον συγκαταλέγονται το «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το «Soggy Bottom» του Πολ Τόμας Άντερσον.

Πηγή: flix.gr