Online Cinema πρεμιέρα για το συγκλονιστικό «Για τη Μικρή Σαμά» (vid)

Από τις 23 μέχρι και τις 25 Απριλίου online το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Ουάντ Αλ-Κατέμπ που γύρισε τον κόσμο, διακρίθηκε και κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Online Cinema πρεμιέρα για το συγκλονιστικό «Για τη Μικρή Σαμά» (vid)

«Για εμένα αυτή δεν είναι απλά μια ταινία, είναι η ζωή μου. Ξεκίνησα να καταγράφω την προσωπική μου ιστορία χωρίς κανένα σχέδιο, απλώς βιντεοσκοπούσα με το κινητό τηλέφωνο τις διαμαρτυρίες στη Συρία όπως και πολλοί άλλοι ακτιβιστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ πού θα οδηγήσει το ταξίδι μου στη διάρκεια αυτών των ετών. Αυτά τα ανάμικτα συναισθήματα που βιώσαμε: ευτυχία, απώλεια, αγάπη και τα τρομακτικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το καθεστώς Άσαντ εναντίον απλών αθώων ανθρώπων και δεν τα είχαμε ποτέ διανοηθεί, ακόμη κι αν ζούσαμε εν μέσω αυτών...».

Το «Για τη Μικρή Σάμα» της Ουάντ Αλ-Κατέμπ (σε συνσκηνοθεσία του Εντουαρντ Γουάτς) δεν είναι ένα ακόμη ένα ντοκιμαντέρ για τη βομβαρδισμένη Συρία. Είναι μια συγκλονιστική, σκληρή καταγραφή μιας πραγματικότητας που θυμίζει περισσότερο μια επιστολή αγάπης που η 26χρονη Ουάντ απευθύνει στη Σάμα, τη μικρή κόρη της, καταγράφοντας τις τελευταίες ημέρες των συγκρούσεων στο Χαλέπι της Συρίας. Η Ουάντ ζει στο Χαλέπι με τον Χάμζα, τον πατέρα της Σάμα, που είναι γιατρός στο τελευταίο νοσοκομείο που απέμεινε στην πόλη. Περικυκλωμένοι από παντού, καθημερινά υφίστανται τους βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και της ρωσικής αεροπορίας. Με το φόβο ότι μπορεί να σκοτωθούν ανά πάσα στιγμή, η Ουάντ δημιουργεί ένα κινηματογραφημένο μήνυμα προς την μόλις ενός έτους κόρη της, για να της εξηγήσει ποιοι είναι οι γονείς της, για ποιον σκοπό αγωνίζονται και γιατί η Σάμα ήρθε σε αυτόν τον κόσμο.

Μετά από την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ SXSW του Τέξας, τις συμμετοχές του στα διεθνή φεστιβάλ (ανάμεσά τους οι Κάννες και το IDFA στο Άμστερνταμ) τις διακρίσεις του στον κόσμο (ανάμεσα σε άλλα το βραβείο Bafta καλύτερου ντοκιμαντέρ από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου) και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2020, το «Για τη Μικρή Σάμα» κάνει online πρεμιέρα και στην Ελλάδα από τις 23 μέχρι και τις 25 Απριλίου για τρεις μόνο προβολές ακριβώς στις 8 μ.μ.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε τα εισιτήρια σας.

Πηγή: flix.gr