«Το πρόστιμο»: Το νέο teaser της ταινίας του Φωκίωνα Μπόγρη (vid)

Κυκλοφόρησε το νέο teaser της ταινίας του Φωκίωνα Μπόγρη, «Το Πρόστιμο»

«Το πρόστιμο»: Το νέο teaser της ταινίας του Φωκίωνα Μπόγρη (vid)

Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το «Πρόστιμο», η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη, μετρά αντίστροφα για την κυκλοφορία της στα θερινά σινεμά.

Σε διανομή της Danaos Films, το «Πρόστιμο» πρόκειται να βρεθεί στις μαρκίζες την πρώτη κιόλας εβδομάδα επαναλειτουργίας των κινηματογράφων. Όποτε και εάν έρθει αυτή... Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας Ηλία Γεωργόπουλο: «Το "Πρόστιμο" είναι μια ταινία που μας έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή που την είδαμε. Η αμεσότητά της, ο ρυθμός κι οι φοβεροί χαρακτήρες της, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κινηματογραφικό μείγμα. Η Danaos Films στηρίζει και πιστεύει στην καλή Ελληνική ταινία, κι είμαστε σίγουροι ότι η έξοδός της, νωρίς το καλοκαίρι, θα αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα για την επιστροφή του κόσμου στους κινηματογράφους».

Με δική του δήλωση, ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης επισημαίνει την εμπιστοσύνη του στη μεγάλη οθόνη: «Το "Πρόστιμο" είναι μια από αυτές τις ταινίες που είχαν την ατυχία να ολοκληρωθούν το 2020. Σχεδιάζαμε να σας συναντήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο Νοέμβριο, πράγμα που δεν συνέβη λόγω των συνθηκών. Παρ' όλη τη ζήτηση για διαδικτυακή προβολή της ταινίας, αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι το άνοιγμα των κινηματογράφων. Η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, εμείς όμως δεσμευόμαστε να σας συναντήσουμε την πρώτη μέρα του ανοίγματος, με την κυκλοφορία της ταινίας μας, και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Από τη μεριά της η παραγωγός Μαρία Καραγιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη για επιστροφή στα σινεμά: «Το αν θα επιστρέψει το κοινό στις αίθουσες μετά την πανδημία είναι, φυσικά, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ωστόσο, νομίζω ότι μετά από 6 μήνες εγκλεισμού, έχουμε όλοι ανάγκη να ξαναδιεκδικήσουμε τη ζωή μας με φυσική παρουσία, με όποιον περιορισμό, κι η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από το φόβο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προβολή του "Πρόστιμο" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν τόσο θερμή, που μας έκανε να νιώσουμε ότι το χρωστάμε αυτό το ραντεβού. Το μόνο που θέλαμε οπωσδήποτε είναι να γίνει με φυσική παρουσία. Από τη στιγμή που θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, δεν θέλαμε να το αναβάλλουμε περαιτέρω. Θα τα πούμε στις αίθουσες».

Το σενάριο του «Προστίμου» συνυπογράφουν οι Μπόγρης και Πάνος Τράγος, οι οποίοι μας συστήνουν σε ένα μοντέρνο υπόκοσμο, όπου συνυπάρχουν μπράβοι, η νεο-νουάρ αισθητική κι ένας ήρωας που φλερτάρει με την απόλυτη αποτυχία. Πρόκειται για έναν μικροαπατεώνα με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, τα οποία των υποχρεώνουν να πάρει μια απόφαση. Να συνεργαστεί με το οργανωμένο έγκλημα κι έτσι να ξεπληρώσει τα χρέη του, αλλά να είναι δέσμιος των γκάνγκστερ, ή να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να ρισκάρει τη ζωή του; Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσει το «Πρόστιμο»...

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου και Βαγγέλης Μουρίκης.

Δείτε το νέο teaser του «Προστίμου»:

Πηγή: athinorama.gr