21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Έρχεται φέτος διαδικτυακά! (vid)

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει online 6 έως και 14 Απριλίου, με προβολές και συναντήσεις με δημιουργούς γαλλόφωνων ταινιών.

21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Έρχεται φέτος διαδικτυακά! (vid)

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας, προσκαλεί στα 21α του γενέθλια τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου, να γιορτάσουν μαζί του με ένα διαδικτυακό ταξίδι στον κόσμο του γαλλόφωνου σινεμά!

Η πανδημία ήρθε ξαφνικά και έπληξε όλη τη γη, έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια του και έθεσε περιορισμούς στη διασκέδαση. Γι’ αυτό το λόγο το φεστιβάλ «έχασε» ένα χρόνο από τη συνεχή του παρουσία στα δρώμενα της πρωτεύουσας.
Επειδή όμως το Φεστιβάλ αποτελείται από ανθρώπους, που όπως όλοι δεν παύουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και να προσπαθούν να βρίσκουν λύσεις και τρόπους για να ξεπερνούν τις δυσκολίες, αποφάσισε να μην ξαναλείψει από το κοινό του, να μείνει ενεργό μέσα από την ευελιξία που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και αυτή τη φορά, αντί να μείνει στην πρωτεύουσα, να φτάσει διαδικτυακά σε κάθε σπίτι, σε κάθε πόλη και επαρχία της Ελλάδας και να κάνει νέες γνωριμίες.
Στο ρυθμό της εποχής το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανανεώνει τις συμμαχίες του, τις φιλίες του, τους δεσμούς του με το κοινό, τις συνεργασίες του με τους διανομείς, τους φορείς, τις γαλλόφωνες πρεσβείες και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα – ελπίδα για αντάμωση και επικοινωνία.

Οι τρεις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις: Το «Ντε Γκολ», Swann d’or καλύτερου ηθοποιού στον Lambert Wilson, στο Φεστιβάλ Cabourg 2020. Το «Ένας Γιός», César 2021 καλύτερου ηθοποιού και βραβείο Orizzonti καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία το 2019 για τον Σαμί Μπουαλά. Το «Καλοκαίρι του ‘85» 2 βραβεία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στους Félix Lefebvre & Benjamin Voisin, και βραβείο φωτογραφίας, στα Lumières de la presse étrangère 2020. Η συμμετοχή αυτών των ταινιών στο φεστιβάλ σηματοδοτεί κυρίως την ελπίδα και την αισιοδοξία των διανομέων που τις επέλεξαν και θα τις προβάλλουν στις αίθουσες μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο του σινεμά.

Το προσκεκλημένο γαλλικό φεστιβάλ «Champs-Élysées Film Festival» που έχει φέτος το προνόμιο της λευκής κάρτας στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, και συγχρόνως γιορτάζει τα 10 του χρόνια, παρουσιάζει τέσσερις ταινίες που εκπροσωπούν επάξια την στόχευσή του στο ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.

Το καθιερωμένο Πανόραμα γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών, παρουσιάζει 18 θησαυρούς, από τους οποίους οι έξι είναι συμμετοχές των γαλλόφωνων πρεσβειών στην Αθήνα, διαμαντάκια εγχώριας παραγωγής που ξεχωρίζουν.

Μια ακόμα ελπιδοφόρα συμμαχία ανανεώνεται με τη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τέσσερις μικρού μήκους ταινίες για εφήβους, που μαζί με άλλες δυο μεγάλου μήκους συνθέτουν τις Νεανικές προβολές που θα διασκεδάσουν αλλά και θα προσκαλέσουν τη νέα γενιά να ανακαλύψει την κινηματογραφική έκφραση των προβληματισμών της εφηβείας.

Τέλος αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά, δεν θα μπορούσε να λείψει από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ένα αφιέρωμα στα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης. Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σταθερό υποστηρικτή της γαλλόφωνης παραγωγής ξεκινά το αφιέρωμα «Ελλάδα-Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις». Η πρώτη από τις τέσσερις θεματικές του αφιερώματος, καλεί οκτώ Έλληνες και Ελληνίδες σκηνοθέτες να επιλέξουν γαλλικές ταινίες-σταθμούς στην ιστορία του σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 21ο Φεστιβάλλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Γραφτείτε στο νέο newsletter του Φεστιβάλ για ακόμη περισσότερα νέα και εκπλήξεις.

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου ταινιών εκτός Διαγωνιστικού: 3€ η κάθε προβολή.
Οι ταινίες όλων των τμημάτων του Φεστιβάλ εκτός του Διαγωνιστικού, είναι διαθέσιμες για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων. Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια ταινία για να διασφαλίσετε την θέση σας. Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την θέαση (όταν πατήσετε Play), έχετε στη διάθεσή σας 48 ώρες για να την ολοκληρώσετε. Όλες οι θεάσεις θα σταματήσουν αυτόματα τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου.

Τιμή εισιτηρίου ταινιών Διαγωνιστικού: 4€ η κάθε προβολή.
Οι ταινίες του διαγωνιστικού θα είναι διαθέσιμες για συγκεκριμένες ημερομηνίες: η καθεμία για δυο μέρες. Η θέαση θα πρέπει να γίνει μέσα στις 48 ώρες διαθεσιμότητας.

Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός πακέτων εισιτηρίων για ενότητες του Φεστιβάλ σε προνομιακή τιμή. Η προπώληση ξεκινά Δευτέρα 5 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι.