Γούντι Άλεν: Επιμένει στην αθωότητά του στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από 30 χρόνια

Ο Γούντι Άλεν εμφανίστηκε στην αμερικάνικη τηλεόραση μετά από σχεδόν 30 χρόνια και αρνήθηκε ξανά ότι κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του, Ντίλαν Φάροου.

Γούντι Άλεν: Επιμένει στην αθωότητά του στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από 30 χρόνια

«Λίγους μήνες πριν, ο Γούντι Άλεν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο και μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του στο σπίτι του στο Μανχάταν. Για να είμαι ειλικρινής, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιδικίας, τις αντικρουόμενες απόψεις, υπέρ και κατά, σκεφτήκαμε πολύ πριν κάνουμε τη συνέντευξη. Αλλά τώρα πρόκειται να τη δείτε. Είτε πιστεύετε είτε όχι τον Γούντι Άλεν, είτε σας αρέσει είτε όχι, ελπίζουμε πως τουλάχιστον θα ακούσετε αυτά που έχει να πει».

Η 35λεπτη συνέντευξη του Γούντι Αλεν που μεταδόθηκε από την πλατφόρμα Paramount+ έγινε το καλοκαίρι του 2020 για λογαριασμό της εκπομπής «CBS Sunday Morning» και τον δημοσιογράφο Λι Κόουαν, με αφορμή τότε την επικείμενη κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Γούντι Άλεν «Apropos of Nothing». Βγήκε, όμως, τώρα στον αέρα κάτω από τους προβολείς που έριξε στο «σκάνδαλο Γούντι Άλεν» το ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Allen v. Farrow» που προβλήθηκε και ολοκληρώθηκε στο ΗΒΟ, χωρίς τη συμμετοχή του Γούντι Άλεν - παρόλο που οι δημιουργοί του ζήτησαν από την πλευρά του Γούντι Άλεν να παρέμβει έστω και ενδιάμεσα στην προβολή των επεισοδίων.

Στη συνέντευξη στον Λι Κόουαν, ο Γούντι Άλεν αρνείται για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες της Ντίλαν Φάροου, επιμένοντας στη δική του εκδοχή που είναι ότι η καταγγελία ξεκίνησε από την οργή της Μία Φάροου για το τέλος της 12ετούς σχέσης τους, το 1992, που ήρθε όταν η Μία Φάροου ανακάλυψε πως ο Γούντι Αλεν είχε σχέσεις με την υιοθετημένη κόρη της, Σουν-Γι Πρεβάν. Ο Γούντι Αλεν ζει ακόμη και σήμερα μαζί με την Σουν-Γι Πρεβάν, ο γάμος τους έγινε το 1997.

«Τίποτα από ό,τι έχω κάνει με την Ντίλαν στη ζωή μας δεν μπορεί να ερμηνευτεί εσφαλμένα ως κακοποίηση», δήλωσε ο Γούντι Άλεν, ο οποίος επανέλαβε πως η Ντίλαν «είναι καλό παιδί» και πως στην πραγματικότητα πιστεύει πως έχει συμβεί η κακοποίηση, μετά από πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί από τη μητέρα της, Μία Φάροου. Ο Γούντι Άλεν δήλωσε επίσης, προς υποστήριξή του πως μετά το γάμο του, εγκρίθηκε η υιοθεσία δύο παιδιών σε αυτόν και την Σουν-Γι. «Δεν θα έδιναν δύο μωρά κορίτσια σε κάποιον που πιστεύουν ότι είναι παιδόφιλος».

Ο Γούντι Άλεν σχολίασε και τους ηθοποιούς που τα τελευταία χρόνια δήλωσαν μετανιωμένοι που δούλεψαν μαζί του: «Νομίζω πως είναι ανόητοι. Το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν έναν τελείως αθώο άνθρωπο και να ενισχύουν αυτό το ψέμα».

Η συνέντευξη συνοδεύτηκε από μια συνέντευξη της Ντίλαν Φάροου στην Γκέιλ Κινγκ το 2018, αλλά και ένα μικρό ντοκιμαντέρ γύρω από το πώς οφείλουμε να αξιολογούμε τα έργα ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις όπως κακοποιήσεις.

Πηγή: flix.gr