Γυμνή διαμαρτυρία στα βραβεία Σεζάρ: «Δώστε μας πίσω την Τέχνη» (vid)

Η Κορίν Μαζιερό εμφανίστηκε γυμνή στην σκηνή της τελετής απονομής των βραβείων Σεζάρ 

Γυμνή διαμαρτυρία στα βραβεία Σεζάρ: «Δώστε μας πίσω την Τέχνη» (vid)

Μια Γαλλίδα ηθοποιός έκανε γυμνή διαμαρτυρία στα Βραβεία Σεζάρ καλώντας την κυβέρνηση για μεγαλύτερη στήριξη στον πολιτισμό εν μέσω πανδημίας.

Η Κορίν Μαζιερό φόρεσε μια στολή γαϊδάρου πάνω από ένα ματωμένο φόρεμα πριν ξεγυμνωθεί επί σκηνής στα γαλλικά κινηματογραφικά βραβεία αντίστοιχα των Όσκαρ.

Η 57χρονη ηθοποιός προσκλήθηκε στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε με βάση τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να παρουσιάσει το βραβείο για τα Καλύτερα Κοστούμια.

Ωστόσο κατάφερε να σοκάρει τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα όταν ξεγυμνώθηκε επί σκηνής για να αποκαλύψει το μήνυμα «No culture, no future» [σ.σ. Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον], γραμμένο στο σώμα της.

Απευθυνόμενη προς τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, η 57χρονη ηθοποιός έδειξε ένα άλλο μήνυμα, γραμμένο αυτή τη φορά στην πλάτη της, που έλεγε: «Δώσε μας πίσω την τέχνη, Ζαν».

Άλλοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες απηύθυναν παρόμοιες εκκλήσεις στη διάρκεια της τελετής απονομής.

«Τα παιδιά μου μπορούν να πάνε στα Zara αλλά όχι σινεμά, είναι ακατανόητο», είπε ο Στεφάν Ντεμουστιέ κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί στη Γαλλία εδώ και πάνω από τρεις μήνες.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην τελετή απονομής πήγε στην μαύρη κωμωδία «Adieu Les Cons» (Goodbye Morons) του Αλμπέρτ Ντουποντέ.

Η ταινία, που αφηγείται την απελπισμένη αναζήτηση μια σοβαρά άρρωστης γυναίκας για το παιδί της, κέρδισε συνολικά επτά βραβεία César, μεταξύ άλλων Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Το βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε το δανέζικο «Another Round» σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, που δείχνει την προσπάθεια μιας ομάδας φίλων να βελτιώσουν τη ζωή τους διατηρώντας ένα μόνιμο επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, εκατοντάδες ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί και κριτικοί κινηματογράφου αλλά και πολλοί άλλοι από τον χώρο της Τέχνης έκαναν διαμαρτυρία στο Παρίσι και άλλες πόλεις εναντίον του κλεισίματων των αιθουσών τέχνης από την κυβέρνηση.

Πηγή: lifo.gr