Σε όλο τον πλανήτη κλειστά τα σινεμά και στην... Κίνα ρεκόρ στο box office!

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς του νέου κινέζικου έτους, έστειλαν τον κόσμο στους κινηματογράφους, με το box office στην Κίνα να γράφει ιστορία

Σε όλο τον πλανήτη κλειστά τα σινεμά και στην... Κίνα ρεκόρ στο box office!

Περισσότερα από 55 εκατομμύρια εισιτήρια κόπηκαν τις πρώτες τρεις μέρες του νέου κινεζικού έτους ανεβάζοντας τα έσοδα του box office στο νούμερο των 775 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι όχι απλά αστρονομικό για τις μέρες μας, αλλά και που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του κινέζικου σινεμά.

Από αυτά τα 424 εκατομμύρια πήγαν στο «Detective Chinatown 3», το οποίο μέσα σε τρεις μέρες συγκέντρωσε περίπου εκατό εκατομμύρια περισσότερα απ΄ ό,τι το «Tenet» σε όλη την διαδρομή του στα σινεμά και τρεις φορές περισσότερα απ΄ ό,τι το «Wonder Woman 1984».

Κι όλα αυτά καθώς τα σινεμά της χώρας λειτουργούν με πληρότητα 75% στην πλειοψηφία τους αλλά και με 50% σε περιοχές όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα καλά. Πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης ανόδου του κινεζικού box office που ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο καθώς τα σινεμά της μεγαλύτερης μέχρι τώρα κινηματογραφικής αγοράς, αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έμειναν στην πλειοψηφία τους κλειστά εξαιτίας της πανδημίας.

Και η ειρωνεία ότι ο Covid-19 ξεκίνησε από την Κίνα…

Πηγή: flix.gr