«Σελήνη, 66 ερωτήσεις»: Το μεγάλο μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου στο Φεστιβάλ Βερολίνου!

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου 

«Σελήνη, 66 ερωτήσεις»: Το μεγάλο μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου στο Φεστιβάλ Βερολίνου!

Στο νεοσύστατο διαγωνιστικό τμήμα Encounters του Φεστιβάλ του Βερολίνου που «αποτελεί καθρέφτη του 21ου αιώνα, μια πλατφόρμα που σκοπό έχει να αναδείξει αισθητικά και μορφολογικά τολμηρές δημιουργίες ανεξάρτητων, πρωτοπόρων δημιουργών» και ετοιμάζεται φέτος για τη δεύτερη έκδοσή του θα κάνει πρεμιέρα το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή με πρωταγωνιστές τη Σοφία Κόκκαλη και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

Το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», όπως το περιγράφουν οι δημιουργοί του, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης. Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστο -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

«Όσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό το “Σελήνη, 66 Ερωτήσεις” είναι μια ταινία για τον φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά ίσως πάνω και από αυτά είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Όπως ακριβώς και η αγάπη».

Το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» έρχεται για να ολοκληρώσει τη διεθνή πορεία των μικρού μήκους ταινιών της Ζακλίν Λέντζου - από την «Αλεπού» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, το «Hiwa» με επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το βραβείο στην Εβδομάδα της Κριτικής στις Κάννες για το «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» το 2018 και το «Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση) με πρεμιέρα στο Λοκάρνο το 2020 και βραβείο στο Φεστιβάλ του Σικάγου.

Πηγή: flix.gr