Ένας «Δράκουλας» ως φουτουριστικό γουέστερν από την Κλόι Ζάο!

Μετά το «Nomadland» και το «Eternals», η Κλόι Ζάο ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει τον μύθο του Δράκουλα.

Ένας «Δράκουλας» ως φουτουριστικό γουέστερν από την Κλόι Ζάο!

Το 2021 είναι η χρονιά της Κλόι Ζάο. Όχι μόνο η ταινία της «Nomadland» έχει προταθεί για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, αναμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία και σίγουρα θα επικρατήσει και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, αλλά και το «Eternals», που τη φέρνει στο επίκεντρο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, ετοιμάζεται να βγει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο. Τι άλλο θα μπορούσε να ετοιμάζει; Μα φυσικά μια sci-fi γουέστερν εκδοχή του «Δράκουλα»!

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Ζάο θα γράψει και θα σκηνοθετήσει μια νέα εκδοχή του «Δράκουλα» για το στούντιο της Universal, το οποίο προσπαθεί να αναβιώσει (ξανά) το Dark Universe με τα κλασικά κινηματογραφικά τέρατά του, με την αρχή να έκανε ο «Αόρατος Άνθρωπος» ενώ ακολουθεί και το «Wolfman» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ.

Η Ζάο δεν θέλει να κάνει μια ακριβή μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ, αλλά έχει στο μυαλό της ένα φουτουριστικό γουέστερν με την ίδια να αναφέρει πως «πάντα με εντυπωσίαζαν οι βρυκόλακες και η έννοια του Άλλου που ενσαρκώνουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την Ντόνα, τον Πίτερ και την ομάδα της Universal για να επαναπροσδιορίσω έναν τέτοιο αγαπητό χαρακτήρα».

Πάντως δεν είναι η μόνη ταινία που ετοιμάζεται με τον Δράκουλα ως πρωταγωνιστή. Άλλη μια ταινία γυρίζεται για λογαριασμό της Blumhouse σε σκηνοθεσία της Κάριν Κουσάμα, η οποία θα είναι μια πιστή μεταφορά του βιβλίου του Στόκερ. Πάντως εμείς αναμένουμε με ανυπομονησία την εκδοχή της Ζάο η οποία φαίνεται να είναι μια εντελώς φρέσκια ιδέα πάνω σε μια χιλιοειπωμένη ιστορία.

Πηγή: flix.gr