Κάρεϊ Μάλιγκαν: Πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου!

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν, φαβορί στα φετινά Όσκαρ, θα είναι πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου

Κάρεϊ Μάλιγκαν: Πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου!

Νέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήρθαν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μέσω του Deadline, το οποίο αναφέρει πως η εξαιρετικά ταλαντούχα Κάρεϊ Μάλιγκαν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, με τίτλο «Fingernails».

Η Αγγλίδα ηθοποιός βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία, με μια σειρά ρόλων να την έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στις καλύτερες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Το 2010 διεκδίκησε το πρώτο της Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου («Μία Κάποια Εκπαίδευση», Λόνε Σέρφινγκ), λίγο αργότερα διεκδίκησε Bafta για τη δουλειά της στο «Drive» (Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, 2011), ενώ την ίδια χρονιά ήταν αξέχαστη στο «Shame» (Στιβ ΜακΚουίν).

Συνέχισε κάνοντας συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς όπως οι Μπαζ Λούρμαν («Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», 2013), Ίθαν & Τζόελ Κοέν («Inside Llewyn Davis», 2013) και Τόμας Βίντερμπεργκ («Μακριά από το Πλήθος»). Φέτος η Μάλιγκαν έχει θέσει εαυτόν ξανά ως οσκαρικό φαβορί, καθώς δίνει μια σαρωτική ερμηνεία στο «Promising Young Woman» (Έμεραλντ Φένελ), ενώ παράλληλα, συμπρωταγωνιστεί με τον Ρέιφ Φάινς στην «Ανασκαφή» (Σάιμον Στόουν) που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 29/1.

Τώρα στη διαδρομή της έρχεται ο Χρήστος Νίκου, ο οποίος με τα «Μήλα», την επίσημη πρόταση της Ελλάδας στα επόμενα Όσκαρ, φιλοδοξεί να βρεθεί μεταξύ των υποψήφιων στη διεθνή κατηγορία. Η ταινία έκανε πρεμιέρα «ανοίγοντας» το τμήμα Ορίζοντες στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου και την παρακολούθησε η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η οσκαρική ηθοποιός ενθουσιάστηκε με τη γραφή του Νίκου, παίρνοντας την πρωτοβουλία να προωθήσει προσωπικά την ταινία στην Αμερική. Η Μπλάνσετ, επιπλέον, βρίσκεται ως executive producer πίσω από τη δεύτερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μιας και την αναλαμβάνει η εταιρία παραγωγής της, Dirty Films.

Στο σενάριο του «Fingernails» ο Νίκου συνεργάζεται με τον Άγγλο θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ και τον Σταύρο Ράπτη, με τον οποίο ήδη συνυπογράφουν τα «Μήλα». Η υπόθεση της ταινίας αφορά μια γυναίκα, την Άννα, η οποία βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση η οποία αντιμετωπίζει τριγμούς. Η ηρωίδα τότε, αποφασίζει να αναλάβει δράση πιάνοντας δουλειά σε ένα μυστήριο ινστιτούτο σχεδιασμένο να διεγείρει και να δοκιμάζει την αγάπη μεταξύ ερωτευμένων πλην αγανακτισμένων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη: «Το "Fingernails" διερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια συγκυρία όπου ο ρομαντισμός έχει καταλήξει αβέβαιος, περίπλοκος και απατηλός, παρότι φαίνεται πιο χειροπιαστός από ποτέ. Γράψαμε το χαρακτήρα της Άννα έχοντας υπόψη την Κάρεϊ, έτσι είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός πως δέχθηκε αμέσως την πρότασή μας.

Είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός που μαγνητίζει και με συνεπήρε με την ερμηνεία της στο "Promising Young Woman". Με ενθουσιάζει όσο τίποτα το να ξεκινήσω δουλειά με την Κάρεϊ, σε συνεργασία με τους παραγωγούς Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φραντσίνι και Άντριου Άπτον της Dirty Films».

Με τη σειρά τους τα μέλη της Dirty Films δήλωσαν: «Έπειτα από τη συνεργασία μας στα "Μήλα", δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι από το γεγονός πως συνεχίζουμε τη δουλειά με τον Χρήστο Νίκου στο "Fingernails". Σε μια περίοδο όπου η αναζήτηση της ανθρώπινης επαφής είναι πιο σημαντική και απαιτητική από ποτέ, η τρυφερή και φρέσκια ματιά του Χρήστου γύρω από το μοντέρνο έρωτα είναι μοναδική και ενδοσκοπική.

Νιώθουμε πως η Κάρεϊ Μάλιγκαν - την οποία θαυμάζουμε καιρό τώρα για τις δυναμικές και ζωηρές ερμηνείες της - είναι η τέλεια ηθοποιός για να μας βοηθήσει να αποτυπώσουμε το σουρεαλιστικό οίστρο και τα ειλικρινή καρδιοχτύπια που τροφοδοτούν αυτό το εξαίσιο όραμα».

Πηγή: athinorama.gr