Πέθανε ο Τακ Τάκερ, εκ των δημιουργών του Μπομπ Σφουγγαράκη

Πέθανε ο Ουίλιαμ Όσμπορν Τάκερ Γ’, γνωστός ως Τακ Τάκερ, αμερικανός συγγραφέας, καλλιτέχνης, εμψυχωτής, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης που εργάστηκε μεταξύ άλλων για τη σειρά Μπομπ Σφουγγαράκης (SpongeBob SquarePants).

Πέθανε ο Τακ Τάκερ, εκ των δημιουργών του Μπομπ Σφουγγαράκη

Από σήμερα ο Μπομπ Σφουγγαράκης με το τετράγωνο παντελόνι είναι ορφανός. Σε ηλικία 59 ετών πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ, ο Τακ Τάκερ. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ουίλιαμ Όσμπορν Τάκερ Γ’. Ήταν αμερικανός συγγραφέας, καλλιτέχνης, εμψυχωτής, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης που εργάστηκε μεταξύ άλλων για τη δημοφιλή σειρά καρτούν SpongeBob SquarePants.

O Μπομπ Σφουγγαράκης (αγγλικά: SpongeBob SquarePants) είναι η μια αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε για το Nickelodeon. Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του ομώνυμου χαρακτήρα και των διάφορων φίλων του στην πλασματική υποβρύχια πόλη του Βυθού του Μπικίνι. Η δημοτικότητα της σειράς την μετέτρεψε σε εμπορικό franchise, καθώς επίσης και στη σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει προβληθεί από το Nickelodeon και την πιο διαδεδομένη ιδιοκτησία της Viacom Media Networks. Μέχρι τα τέλη του 2017, το franchise είχε αποφέρει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορευματικά έσοδα για το κανάλι. Έχουν προβληθεί δώδεκα κύκλοι. Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από το Nickelodeon, ενώ έχει προβληθεί παλαιότερα και από τα κανάλια Star Channel και Channel 9.