Απόφαση-σταθμός της Warner: Όλες οι ταινίες της για το 2021 στο HBO Max!

Η Warner Bros. πήρε τη μεγάλη απόφαση όλες οι ταινίες της για το 2021 να προβληθούν στο HBO Max, ταυτόχρονα με όσους κινηματογράφους είναι ανοιχτοί

Απόφαση-σταθμός της Warner: Όλες οι ταινίες της για το 2021 στο HBO Max!

Ζούμε σε παράξενους και καθοριστικούς καιρούς. Η κινηματογραφική βιομηχανία κλονίστηκε σοβαρά από την πανδημία και το παγκόσμιο lockdown και τα στούντιο χαράζουν νέα στρατηγική επιβίωσης για το 2021.

Το στούντιο της Warner Bros. ανακοίνωσε ότι το μοντέλο διανομής τους για το 2021 αλλάζει: όπου επιτρέπει η πανδημία, διεθνώς, οι ταινίες τους θα προβάλλονται και στα σινεμά. Ταυτόχρονα όμως θα κάνουν πρεμιέρα και στην streaming πλατφόρμα της HBO Max. Αυτό ακριβώς δηλαδή που αποφασίστηκε και για το «Wonder Woman 1984» (που κάνει πρεμιέρα στο HBO Max στις 25 Δεκεμβρίου).

Ποιες ταινίες περιλαμβάνει η ανακοίνωση; Από το «The Little Things», το «Godzilla vs. Kong», το «The Conjuring: The Devil Made Me Do It» και το «Space Jam: A New Legacy», μέχρι τα «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, «Matrix 4» των Γουατσόφσκι, «Mortal Kombat» και «Cry Macho» του Κλιντ Ίστγουντ.

Η Πρόεδρος της Warner Media, Αν Σάρνοφ δήλωσε ότι αυτή η λύση είναι μία κίνηση ανάγκης, μία απάντηση στην πανδημία και θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο:

«Διανύουμε μία πρωτόγνωρη για όλους μας εποχή. Και οι πρωτόγνωρες εποχές θέλουν δημιουργικές λύσεις. Κανείς δεν επιθυμεί την επιστροφή του σινεμά στις αίθουσες και την μεγάλη οθόνη, περισσότερο από εμάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αίθουσες περιμένουν τις νέες κυκλοφορίες ως μετάγγιση οικονομικής διαβίωσης. Όμως, πόσες αίθουσες στην Αμερική θα μπορέσουν να ανοίξουν μέσα στο 2021;»

«Με αυτή την συμφωνία ενός έτους, μπορούμε να στηρίξουμε τους συνεργάτες μας αλλά και ταυτόχρονα να δώσουμε πρόσβαση στο κοινό που θα βρίσκεται αποκλεισμένο λόγω lockdown, ή στους θεατές που φοβούνται και δεν είναι έτοιμοι ακόμα να επιστρέψουν στις αίθουσες, τη δίοδο για να δουν τις υπέροχες ταινίες μας του 2021. Για εμάς αυτή είναι μία win-win λύση. Και δεν έχουμε παρά ευγνωμοσύνη για τους συνεργάτες μας που μάς εξυπηρετούν ώστε μια τέτοια πρωτοποριακή λύση να είναι εφικτή στους απαιτητικούς καιρούς μας...».

«Αυτό το υβριδικό μοντέλο διανομής θα μάς βοηθήσει να προωθήσουμε και να στηρίξουμε καλύτερα τις ταινίες μας» πρόσθεσε και ο Διευθυντής της Warner Bros. Pictures, Τόμπι Εμεριχ. «Έχουμε ένα φανταστικό, πολυσχιδές πακέτο ταινιών, που το υπογράφουν οι πιο ταλαντούχοι και πρωτοπόροι σκηνοθέτες της εποχής μας και για αυτό δηλώνουμε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε τη λύση να συναντήσουν το κοινό τους παγκοσμίως. Δεσμευόμαστε, όπως πάντα, να στηρίξουμε και την έξοδο των ταινιών μας στα σινεμά, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουμε και την μοναδική ευκαιρία της θέασης στο HBO Max».

Όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα στην Universal και τον 25o James Bond: Is it time to die? Ή θα καταφέρει να βγάλει το «No Time to Die» στις αίθουσες;

Πηγή: flix.gr