Netflix: Με αυτή την ερμηνεία η αγνώριστη Γκλεν Κλόουζ «κυνηγά» το Όσκαρ

Αγνώριστη η Γκλεν Κλόουζ στη νέα ταινία του Netflix, η οποία έρχεται στην πλατφόρμα στις 24 Νοεμβρίου - Η ταινία Hillbilly Elegy εξερευνά τα όρια της αμερικανικής οικογένειας.

Netflix: Με αυτή την ερμηνεία η αγνώριστη Γκλεν Κλόουζ «κυνηγά» το Όσκαρ

Η ταινία Hillbilly Elegy εξερευνά τα όρια της αμερικανικής οικογένειας, σε ένα σύγχρονο δράμα με το οποίο το Netflix φιλοδοξεί να μπει ξανά στο χορό των Όσκαρ, σε μια χρονιά που δεν μοιάζει βέβαια με καμιά άλλη.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου σε περιορισμένους κινηματογράφους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο κατάφερε να προκαλέσει διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Το Netflix ποντάρει στο πρώτο Όσκαρ για την Γκλεν Κλόουζ

Κάπως έτσι, η ταινία αυτή του Netflix, ίσως είναι το εισιτήριο της Γκλεν Κλόουζ για το πολυπόθητο Όσκαρ, έπειτα από 7 υποψηφιότητες που δεν της έδωσαν όμως τη δυνατότητα να πάρει στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο. Αφήνοντας τις λαμπερές τουαλέτες και τα ασπρόμαυρα σύνολα από τον ρόλο της Κρουέλα, η Κλόουζ υποδύεται μια γυναίκα της αμερικανικής υπαίθρου, που προσπαθεί να σώσει την κόρη και τον εγγονό της από την καταστροφή.

Τελευταία φορά που η Γκλεν Κλόουζ πλησίασε το βραβείο ήταν το 2019, με την απολαυστική Ολίβια Κόουλμαν να κερδίζει αντ' αυτής, το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία του δικού μας, Γιώργου Λάνθιμου, η «Ευνοούμενη».

Πλάι της, μια άλλη ηθοποιός που επίσης έχει φλερτάρει αρκετά με το Όσκαρ, χωρίς να έχει καταφέρει να το κρατήσει στα χέρια της. Η Έιμι Άνταμς υποδύεται την Μπεβ, μια εξαρτημένη γυναίκα και μητέρα ενός γιου, του Τζέι Ντι Βανς. Είναι η κόρη της Μάμοου, της γυναίκας που υποδύεται η Κλόουζ.

Το 2013 κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, στην ταινία Hustle, ενώ βρέθηκε στην τελική πεντάδα για τον β’ ρόλο για τις ταινίες Junebug και The Fighter. Συνολικά, η Άνταμς έχει κι εκείνη πλέον 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Βίντεο: Η ιστορία της νέας ταινίας του Netflix

Ο Τζέι Ντι Βανς, ένας πρώην πεζοναύτης από το νότιο Οχάιο και πλέον φοιτητής νομικής, βρίσκεται ένα βήμα από το να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όταν μια οικογενειακή κρίση τον αναγκάζει να επιστρέψει στο σπίτι, το οποίο προσπαθεί από καιρό να ξεχάσει.

Ο Βανς θα πρέπει να βάλει σε τάξη τις σχέσεις μέσα στην απαλαχιανή οικογένεια του, συμπεριλαμβανομένης της εύθραυστης σχέσης με τη μητέρα του Μπεβ, που παλεύει με τις εξαρτήσεις της.

Γεμάτος αναμνήσεις από τη ζωή με την γιαγιά του Μάμοου, μια δυνατή γυναίκα που τον μεγάλωσε κι έρχεται να τον βοηθήσει να αγκαλιάσει το αποτύπωμα της οικογένειάς του, που τον σημάδεψε και στην δική του προσωπική πορεία ζωής.

Η ταινία του Netflix βασίζεται σε πραγματική ιστορία

Ο Βανς, υπαρκτό πρόσωπο, έγραψε την αυτοβιογραφία του στην οποία και είναι βασισμένη η ταινία που έρχεται στο Netflix, στις 24 Νοεμβρίου. Βασισμένη λοιπόν στο νο. 1 Best Seller σύμφωνα με τη New York Times, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με όσκαρ Ρον Χάουαρντ, η ταινία Hillblilly Elegy είναι μια προσωπική μαρτυρία που προσφέρει ένα παράθυρο στην οικογενειακή επιβίωση και τον θρίαμβο.

Ακολουθώντας τρεις γενιές με τις δικές τους μοναδικές μάχες, η οικογένεια του Τζει Ντι εξερευνά τα πάνω και τα κάτω που σκιαγραφούν την εμπειρία μιας οικογένειας.

Πηγή: iefimerida.gr