Η Warner κόβει την ενημέρωση για τις εισπράξεις του Tenet!

Η Warner αποφάσισε να σταματήσει την ενημέρωση για τις εισπράξεις του Tenet, προκαλώντας την αντίδραση των άλλων στούντιο!

Η Warner κόβει την ενημέρωση για τις εισπράξεις του Tenet!

Τo «Tenet» μπορεί να ήταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς (και της δεκαετίας), αλλά δυστυχώς αποδείχτηκε πολύ κάτω των προσδοκιών στο, αμερικάνικο τουλάχιστον, box office. Με ένα μπάτζετ 200 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν κατάφερε να κερδίσει περίπου λίγο παραπάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο box office την πρώτη εβδομάδα με το κοινό να του δίνει τον βαθμό Β στο CinemaScore και τις κριτικές του να είναι διχασμένες (προς το ...απογοητευμένες).

Μπορεί τα στούντιο να μοιράζονται καθημερινά τις πληροφορίες των εσόδων των ταινιών τους στο box office, αλλά από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του «Tenet» στις αίθουσες η Warner έδινε με φειδώ τις πληροφορίες αυτές τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στα υπόλοιπα στούντιο, αποκαλύπτοντας τα συνολικά έσοδα της ταινίας μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο. Όμως ακόμα και αυτό, από ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Με τον φόβο πως οι δημοσιογράφοι θα αρχίζουν να αποκαλούν την ταινία ως «εισπρακτική αποτυχία», η Warner μέσα στην εβδομάδα σταμάτησε να μοιράζεται τα δεδομένα του box office του «Tenet», με αποτέλεσμα να θυμώσει πολλά στελέχη διαφόρων άλλων στούντιο. Κι αυτό γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να δουν την εισπρακτική πορεία της ταινίας, μιας και ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή η οποία κυκλοφόρησε εν μέσω της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ήταν εκείνα τα στούντιο τα οποία ήθελαν να δουν την ταινία να πετυχαίνει στο box office, ακόμα και όταν αποκαλύφθηκαν τα μέτρια έσοδα της πρώτης εβδομάδας, για να δουν πώς θα κινηθούν και τα ίδια με τις δικές τους ταινίες.

Οι πληροφορίες συνεχίζουν να αναφέρουν πως η Rentrak, η εταιρεία που βγάζει λεπτό προς λεπτό τα έσοδα του box office των ταινιών διαφόρων στούντιο, πήρε εντολή από τα μεγάλα κεφάλια της Warner να αποκρύψει τα έσοδα του «Tenet» για τις επόμενες μέρες. Αν και τα στελέχη αυτά έδειχναν κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή, είχαν αποφασίσει, από επαγγελματισμό και μόνο, να δώσουν τα στοιχεία εσόδων της πρώτης εβδομάδας της ταινίας στη δημοσιότητα πιστεύοντας πως η Warner έπαιρνε ένα τεράστιο ρίσκο και χρειάζονταν την υποστήριξή τους.

Πηγή: flix.gr