Θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ τον… Σεπτέμβριο!

Αποχαιρετώντας κι αυτό το καλοκαίρι με προβολές ταινιών στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος!

Θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ τον… Σεπτέμβριο!

Οι φετινές προβολές του Park your cinema, της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο με ένα πρόγραμμα που επιμελείται, όπως πάντα, ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης.

Οι προβολές του Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνουν δύο από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα Ιταλών δημιουργών τεράστιας φήμης και καταξίωσης: Blow-up του Michelangelo Antonioni και La Dolce Vita του Federico Fellini.

Από το φόντο ενός λονδρέζικου πάρκου μέχρι τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της «γλυκιάς ζωής» της Ρώμης (αμφότερα στα ’60s), το σινεμά γίνεται το μέσο φυγής για εποχές που μπορεί να φαντάζουν πιο ανέμελες, όμως κουβαλάνε μέσα τους υπαρξιακά ερωτήματα που το σήμερα σίγουρα ζηλεύει. Μετά από μία θερινή σεζόν καθαρά ψυχαγωγικών επιλογών, στο ΚΠΙΣΝ οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να απολαύσουν «διαμάντια» της έβδομης τέχνης.

Στις Τζιτζιφιές ωστόσο υπάρχουν προβολές και για τους μικρούς μας φίλους. Οι παιδικές προβολές ολοκληρώνονται κι αυτές με δύο ταινίες που το ανήλικο κοινό λάτρεψε τα τελευταία χρόνια, μαζί όμως και οι κριτικοί και τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!

Park your Cinema Park your Cinema Kids

Το πρόγραμμα:
Κυριακή 20/9: La Dolce Vita / Γλυκιά Ζωή
Σάββατο 19/9: Frozen / Ψυχρά κι Ανάποδα.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Το Park your cinema, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για την ασφάλεια του κοινού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουν σχεδιαστεί ειδικές σημάνσεις στο Ξέφωτο, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες έως και τέσσερα άτομα. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο. Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή των προβολών είτε σε σχέση με τον αριθμό των θεατών.