Πολύ δυνατό άνοιγμα για το «Tenet» παγκοσμίως!

Όπως αναμενόταν, ο κόσμος επέστρεψε στους κινηματογράφους (και στην Ελλάδα) για να δει το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν!

Πολύ δυνατό άνοιγμα για το «Tenet» παγκοσμίως!

Μπορεί το "Tenet" να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα στις ΗΠΑ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά παγκοσμίως έκανε το ντεμπούτο της με $53 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με το Variety, η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν απέσπασε $7,1 εκ. από το Ην. Βασίλειο, $6,7 εκ. από την Γαλλία, $5,1 εκ. από την Κορέα και $4,2 εκ. από την Γερμανία, μεταξύ άλλων, ενώ τα έσοδά της αναμένονται να αυξηθούν την ερχόμενη εβδομάδα που θα κυκλοφορήσει σε Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα. Τα δεδομένα της Warner Bros. μιλούν για το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έκανε ποτέ ταινία του Νόλαν σε εννιά μικρότερες αγορές, όπως οι Ολλανδία, Ουκρανία και Ουγγαρία, ενώ στην Σαουδική Αραβία συγκέντρωσε $1,47 εκ. και έγινε η χολιγουντιανή ταινία με το μεγαλύτερο άνοιγμα για τη χώρα.

Η ταινία ήταν να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, αλλά καθυστέρησε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε μια πρωτοφανή κίνηση, η Warner Bros., το στούντιο παραγωγής της, αποφάσισε να διαθέσει την ταινία, η οποία χρειάστηκε $200 εκ. για να υλοποιηθεί, πρώτα στην παγκόσμια αγορά και εν συνεχεία στις ΗΠΑ, καθώς τα κρούσματα του ιού σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της ανατολής είχαν αρχίσει να μειώνονται.

Το "Tenet" κυκλοφόρησε και στους κινηματογράφους της Ελλάδας. Πως πήγε; Παρά τις μέτριες κριτικές, κατάφερε κι εδώ να μαζέψει πολύ κόσμο, κόβοντας το πρώτο τετραήμερο προβολής 40.230 εισιτήρια σε 77 αίθουσες στην Αθήνα και 162 πανελλαδικά! Όχι κι άσχημα!