«Παρών» και φέτος το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου!

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου είναι έτοιμο να ανάψει τους προβολείς του (3-6 Σεπτεμβρίου)

«Παρών» και φέτος το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου!

Η πανδημία μπορεί να μετέβαλε το χαρακτήρα του αλλά δεν ματαίωσε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (3-6/9), το οποίο, έπειτα από μεμονωμένες περιφερειακές προβολές, είναι έτοιμο να ανάψει τους προβολείς του στην Ερμούπολη, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως κάθε χρόνο συνηθίζει το φεστιβάλ, οι δράσεις του δεν περιορίζονται σε ένα μόνο σημείο του νησιού, αλλά απλώνονται σε όλη τη Σύρο. Η αρχή θα γίνει στην καρδιά της Ερμούπολης και στο θερινό σινεμά Παλλάς (3/9), με την προβολή της γυρισμένης στην Κέρκυρα ταινίας «Φεντόρα» (1978) του σπουδαίου Μπίλι Γουάιλντερ.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν, με μέγιστο αριθμό θεατών ανά προβολή / περφόρμανς τα 50 άτομα, με εξαίρεση τις drive-in προβολές. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στις προβολές και τις περφόρμανς, εκτός του drive-in. Τέλος, για λόγους ασφάλειας και τήρησης του προγραμματισμού, οι άνθρωποι του φεστιβάλ συνιστούν την έγκαιρη προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων και τουλάχιστον 30’ πριν την έναρξή τους.

Πηγή: athinorama.gr

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ