Κανονικά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο, από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου.

Κανονικά το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου

Παρά τις δυσκολίες, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, από την εταιρεία παραγωγής Glory Films, τον Δήμο Κιμώλου και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020. Μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ. Αρωγός του φεστιβάλ είναι η ανήσυχη εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες και χορηγός του η εταιρεία Ορυκτών Μπεντομάιν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, Manuel de Coco υπογραμμίζει: «Στόχος μας είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός, για το λόγο αυτό, παρότι η οικονομική υποστήριξη για το 2020 ήταν ελάχιστη, προτίμησα να συνεχιστεί έστω και με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, όπως και με λιγότερες προβολές ταινιών, από το να διεξαχθεί online ή να ακυρωθεί. O πολιτισμός πάντα βρίσκει διεξόδους ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας».

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο. Το διαγωνιστικό τμήμα αποτελείται από έξι ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ τρία ντοκιμαντέρ συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτός συναγωνισμού. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ