Οι ταινίες της εβδομάδας: «Inspection» , «Εμείς οι δύο», «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» (vids)

Η κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά εκτάκτως από σήμερα με την εορταστική επανέκδοση του Inception φέρνοντας ακόμη τρία νέα δράματα, μία περιπέτεια και μία ιδιαίτερη σινεφίλ ταινία.

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Inspection» , «Εμείς οι δύο», «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές»  (vids)

H κινηματογραφική εβδομάδα (12/08 – 19/08) ξεκινά εκτάκτως από σήμερα με την εορταστική επανέκδοση του Inception, φέρνοντας ακόμα τρία νέα δράματα, μία περιπέτεια και μια ιδιαίτερη σινεφίλ ταινία.

Αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα (13/08-19/08) φέρνει στη μεγάλη οθόνη νέες δραματικές ταινίες, όπως το Εμείς οι δύο, αλλά και η Γάτα στον Τοίχο. Μία αυγουστιάτικη ιστορία από τη Μαδρίτη κάνει την εμφάνισή της με την Παρθένο του Αυγούστου και μια αστυνομική περιπέτεια με εγκλήματα εμπνευσμένα από τους πίνακες του Γκόγια φέρει τον τίτλο Οι Δολοφόνοι του Γκόγια.

Ακόμα, δύο σινεφίλ ταινίες Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και το κλασικό γουέστερν Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές είναι μερικές από τις επανεκδόσεις που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε. Τέλος, μία ακόμα επετειακή επανέκδοση του Inception ξεκινά να προβάλλεται από τις 12/08 και η παιδική ταινία Οι Ευχούληδες: Παγκόσμια Περιοδεία μπλέκει τα γνωστά τρολς σε μία μουσική περιπέτεια.

Εμείς οι δύο
Σκηνοθεσία: Φίλιπο Μενεγκέτι

Η Νίνα μένει ακριβώς απέναντι από τη Μαντλέν, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό από τότε που πέθανε ο σύζυγός της. Οι δυο γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί στο σπίτι της Μαντλέν, ώσπου ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκάζει τη Νίνα να απομακρυνθεί από τη σύντροφό της και να επιστρέψει στο δικό της διαμέρισμα. Με το πρόσχημα της φίλης-γειτόνισσας, η Νίνα πασχίζει να είναι από κοντά στη δύσκολη ανάρρωση της Μαντλέν, η οποία περιστοιχίζεται διαρκώς απ’ τα παιδιά της, που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ερωτική της σχέση. Ένα λεπτοδουλεμένο κοινωνικό μελόδραμα, με επιδέξιες πινελιές αγωνίας, για την αγάπη που επιμένει παρά τα όσα εμπόδια.

Η Παρθένος του Αυγούστου
Σκηνοθεσία: Χονάς Τρουέμπα

Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου. Ένα διεισδυτικό οδοιπορικό που αιχμαλωτίζει τις φευγαλέες και ανεπαίσθητες στιγμές, απαλύνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο που γεννά το πέρασμα του χρόνου. Ένα ράθυμο καλοκαιρινό παραμύθι που μας παρασύρει στον πολύχρωμο ρυθμό του.


Γάτα στον τοίχο
Σκηνοθεσία: Vesela Kazakova, Mina Mileva

Ένα κτίριο για τους κατατρεγμένους του Λονδίνου γίνεται το τοπίο ενός γενικού αδιεξόδου, μιας σειράς από διαλόγους όπου όλοι έχουν δίκιο και άδικο ταυτόχρονα, σε μια εξαιρετική ταξική παρατήρηση όπου η λύση στα προβλήματα των χαρακτήρων είναι τελικά μια…γάτα.

Οι Δολοφόνοι του Γκόγια
Σκηνοθεσία: Gerardo Herrero

Τα διάσημα έργα του Γκόγια εμπνέουν μια σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες που αναστατώνουν τη Μαδρίτη. Τέλειο δείγμα της «σχολής» των ισπανικών θρίλερ ξαφνιάζει με την ευρηματικότητα και τις αναπάντεχες εξελίξεις.


Inception
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

«Inception», είναι μια ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2010 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Νόλαν, ο οποίος παρήγαγε επίσης την ταινία με την Έμμα Τόμας. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί ως επαγγελματίας κλέφτης που συλλέγει πληροφορίες διεισδύοντας στο υποσυνείδητο των στόχων του. Του προσφέρεται η ευκαιρία να διαγραφεί η εγκληματική του ιστορία ως πληρωμή για την εμφύτευση της ιδέας ενός άλλου ατόμου στο υποσυνείδητο ενός στόχου.

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια
Σκηνοθεσία: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Φρανκφούρτη 1978. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή…


Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές
Σκηνοθεσία: Φρεντ Τσίνεμαν

Αγνοώντας τις παροτρύνσεις της γυναίκας του και των συμπολιτών του, ένας σερίφης αποφασίζει να αντιμετωπίσει μία επικίνδυνη συμμορία και τον αρχηγό της, που έρχονται στην πόλη με το τρένο, αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση. Ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά γουέστερν της δεκαετίας του ’50, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Κούπερ και Γκρέις Κέλι, και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του σπουδαίου Φρεντ Τσίνεμαν.

Οι Ευχούληδες: Παγκόσμια Περιοδεία
Σκηνοθεσία: Γουολτ Ντορν και Ντέιβιντ Π. Σμιθ

Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η βασίλισσα Μπαρμπ με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά, θέλουν να καταστρέψουν όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλουν την κυριαρχία του ροκ. Η μοίρα του κόσμου τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως η Πόπη και ο Μπράντς, μαζί με τους φίλους τους – θα επισκεφτούν μακρινούς τόπους για να ενώσουν όλους τους Ευχούληδες ενάντια στην Μπάρμπ.

ΠΗΓΗ: Culturenow.gr