To «Mission: Impossible 7» θέλει να ανατινάξει μια σιδηροδρομική γέφυρα στην Πολωνία

Αντιδράσεις στην Πολωνία, καθώς η ταινία «Mission: Impossible 7» θέλει να ανατινάξει μια σιδηροδρομική γέφυρα. Υπέρ της ταινίας ο υφυπουργός πολιτισμού της χώρας.

To «Mission: Impossible 7» θέλει να ανατινάξει μια σιδηροδρομική γέφυρα στην Πολωνία

Η γέφυρα πάνω από την λίμνη Πιλτσοβίκι στην Κάτω Σιλεσία της Πολωνίας χτίστηκε το 1909 και αποτέλεσε πολύτιμη προσθήκη στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μέχρις ότου σταμάτησε να χρησιμοποιείται κι εγκαταλείφθηκε πριν από λίγα χρόνια.

Το «Mission: Impossible 7» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι τα γυρίσματα του μετά τη διακοπή τους λόγω του κορονοϊού, έχει στο πρόγραμμά του πλάνα στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες από την παραγωγή, σε μια από τις βασικές σκηνές της ταινίας, η γέφυρα πάνω από τη λίμνη Πιλτσοβίκι πρόκειται να ανατιναχθεί.

mission impossible 7 bridge 607

Κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής και η ηγεσία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αντιτίθεται στο ενδεχόμενο ανατίναξης της γέφυρας, ο υφυπουργός πολιτισμού της χώρας Πάβελ Λεβαντόφσκι δηλώνει ότι «δεν πρέπει να κολλάμε στην ιδέα της γέφυρας ως μνημείο», αφού όπως υποστηρίζει είναι σε αχρηστία και πολύ κακή κατάσταση.

mission impossible 7 bridge 607

Κι ενώ στην περιοχή της Κάτω Σιλεσίας και ολόκληρη την Πολωνία, οι συζητήσεις για το αν αξίζει να θυσιάσεις ένα κομμάτι της ιστορίας σου (ακόμη κι αν βρίσκεται σε κακή κατάσταση) για τα χρήματα του Χόλιγουντ ή την προβολή της περιοχής από έναν σταρ σαν τον Τομ Κρουζ καλά κρατούν, οι παραγωγοί επιβεβαιώνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την γέφυρα στα γυρίσματα, αλλά όχι ότι θα την ανατινάξουν.

Και σε κάθε περίπτωση λένε «μετά τα γυρίσματα η γέφυρα θα επιστρέψει στην κοινότητα και μάλιστα σε καλύτερη κατάσταση απ΄ότι πριν». Πιθανότατα αυτό σημαίνει, ολοκαίνουργια, αφού πριν θα έχει ανατιναχθεί.

Πηγή: FLIX