Oι νέες ημερομηνίες για τις πολυαναμενόμενες superhero movies

Θα καθυστερήσουν, αλλά οι Black Panther, Wonder Woman, Spider-Man, Batman, Aquaman, The New Mutants και όχι μόνο, θα βρεθούν σε μία αίθουσα δίπλα σου.

Oι νέες ημερομηνίες για τις πολυαναμενόμενες superhero movies

Mε την πανδημία του κορονοϊού να έχει ανατρέψει ό,τι ήταν δεδομένο στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, φυσικό και επόμενο οι ταινίες να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες τους πρεμιέρες και να τις μεταθέτουν σε πιο "ασφαλείς" ημερομηνίες. Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται και στα πολυαναμενόμενα superhero movies, που υπό κανονικές συνθήκες κάποια απ' αυτά θα είχαμε ήδη απολαύσει στη σκοτεινή αίθουσα.

Τhe New Mutants

Αρχική πρεμιέρα: 3 Απριλίου, 2020 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 28 Αυγούστου, 2020 (ΗΠΑ)

H Arya του Game of Thrones, κατά κόσμον, Maisie Williams είναι μία μεταλλαγμένη έφηβη με τρομερές δυνάμεις που βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα ίδρυμα μέχρι να αποδεχθεί τον εαυτό της και όλα όσα μπορεί να κάνει.

Black Widow

Αρχική πρεμιέρα: 1η Μαΐου, 2020 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου, 2020 (ΗΠΑ)

Μετά την Harley Quinn και την Wonder Woman της DC, μία ακόμα σούπερ ηρωίδα, αυτή τη φορά από το σύμπαν της Marvel, ετοιμάζεται για την πρώτη σόλο ταινία της. Η Natasha Romanoff ή αλλιώς Black Widow της Scarlett Johansson βρίσκεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της μετά τα γεγονότα του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος.

Wonder Woman 1984

Αρχική πρεμιέρα: 4 Ιουνίου, 2020 (Ελλάδα)
Νέα πρεμιέρα: 1η Οκτωβρίου, 2020 (Ελλάδα)

Τρία χρόνια μετά το Wonder Woman, την πρώτη σόλο ταινία της σούπερ ηρωίδας που υποδύθηκε η Gal Gadot, η Ισραηλινή ηθοποιός επιστρέφει στον ρόλο με το sequel, Wonder Woman 1984. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ξανά η Patty Jenkins, που όπως έχει επισημάνει η ιστορία του νέας ταινίας θα εξελίσσεται στη δεκαετία του 1980. Τη Barbara Minerva aka Cheetah, τη νέμεσις της Wonder Woman, θα υποδυθεί η Kristen Wiig.

Morbius

Αρχική πρεμιέρα: 31 Ιουλίου, 2020 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 29 Μαρτίου, 2021 (ΗΠΑ)

Με την αποτυχημένη απόπειρά του ως Joker, o Jared Leto φορά την στολή ενός ακόμη villain. Ο Morbius είναι ένας βιολόγος που μεταμόρφωσε, κατά λάθος, τον εαυτό του σε βαμπίρ.

Venom 2

Αρχική πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου, 2020 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 25 Ιουνίου, 2021 (ΗΠΑ)

Η πρώτη ταινία με τον Tom Hardy στον ρόλο του Eddie Brock με σοβαρά προβλήματα διπολισμού -κάπου ανάμεσα στον προβληματικό άνθρωπο και το απόλυτο τέρας- δίχασε κοινό και κριτικούς. Τώρα, ο ηθοποιός έχει ακόμα μία ευκαιρία να κερδίσει αυτή τη φορά τις εντυπώσεις με το sequel του Venom. Στο πλευρό του, ο Woody Harrelson που θα υποδυθεί τον villain με το όνομα Carnage.

The Eternals


Αρχική πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου, 2020 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 12 Φεβρουαρίου, 2020 (ΗΠΑ)

H πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη στην επόμενη φάση του σύμπαντος της Marvel μετά την ολοκλήρωση του franchise των Εκδικητών είναι το The Eternals με τους Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek και Kit Harington να μεταμορφώνονται στη φυλή των Αιώνιων, κάτι μεταξύ ανθρώπων και θεών.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness


Αρχική πρεμιέρα: 7 Μαΐου, 2021 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 25 Μαρτίου, 2022 (ΗΠΑ)

Δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερα από το ότι οι Benedict Cumberbatch και Elizabeth Olsen έχουν ήδη συμφωνήσει για το πρωταγωνιστικό καστ. Σύμφωνα, τώρα, με πληροφορίες του Collider αυτή προβλέπεται να είναι η πρώτη "τρομακτική" ταινία του MCU.

The Batman

Αρχική πρεμιέρα: 25 Ιουνίου, 2021 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 1η Οκτωβρίου, 2021 (ΗΠΑ)

Reboot του franchise του Batman, το The Batman με τον Robert Pattinson να ενδύεται για πρώτη φορά τον άνθρωπo-νυχτερίδα ύστερα από την παραίτηση του Ben Affleck, είναι η αναμφίβολα πιο αναμενόμενη ταινία της DC Comics που δυστυχώς θα περιμένουμε ενάμισι χρόνο για να την δούμε. Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Matt Reeves. Εκτός από τον Pattinson θα δούμε τους Zoë Kravitz ως Catwoman, τον Colin Farrell ως τον Penguin, τον Andy Serkis στον ρόλο του Alfred και τον Paul Dano ως τον Riddler.

Spider-Man


Αρχική πρεμιέρα: 16 Ιουλίου, 2021 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου, 2021 (ΗΠΑ)

Η τρίτη, ατιτλοφόρητη προς το παρόν, ταινία του Spider-Man με τον Tom Holland βρίσκεται στα σκαριά. Στο πλευρό του θα δούμε και πάλι την Zendaya.

Suicide Squad Sequel

Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου, 2021 (ΗΠΑ)

Ή αλλιώς Suicide Squad 2 είναι η κινηματογραφική συνέχεια του Suicide Squad (Ομάδα Αυτοκτονίας) του 2016, όπου θα δούμε ξανά επί οθόνης την Margot Robbie ως Harley Quinn υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του James Gunn. Το καστ συμπληρώνουν οι Viola Davis, Taika Waititi, John Cena, Idris Elba και Pete Davidson.

Thor: Love and Thunder

Αρχική πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου, 2021 (ΗΠΑ)
Νέα πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου, 2022 (ΗΠΑ)

O Taika Waititi ετοιμάζεται να μας παραδώσει την 4η ταινία Thor, με την Natalie Portman να επιστρέφει στο franchise παρά τις δηλώσεις της ότι έχει τελειώσει με το σύμπαν του Σκανδιναβού Θεού.

Black Adam

Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου, 2021 (ΗΠΑ)

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Jaume Collet-Serra, ο Dwayne Johnson θα υποδυθεί τον villain του Billy Batson/Shazam, Black Adam. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο The Rock ενδύεται έναν υπερήρωα στη μεγάλη οθόνη.

Black Panther 2

Πρεμιέρα: 6 Μαΐου, 2022 (ΗΠΑ)

Η σουπερηρωική ταινία που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος εκτός από διασκεδαστικό, μπορεί να περνά και κοινωνικά μηνύματα, θα αποκτήσει sequel.

The Flash

Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου, 2021 (ΗΠΑ)

Ο Ezra Miller θα ενδυθεί τον Barry Allen, ερευνητή τού εγκληματολογικού που αποκτά υπεράνθρωπη ταχύτητα και μεταμορφώνεται στον Flash. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία θα συνυπογράψουν οι Andy Muschietti και Christina Hodson.

Aquaman 2

Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου, 2022 (ΗΠΑ)

Ο σημαντικότερος ήρωας του βυθού και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες στο -κινηματογραφικό και μη- σύμπαν της DC, o Aquaman επανακάμπτει στην μεγάλη οθόνη από τον γιγαντόσωμο Jason Momoa, πλαισιωμένο από τους Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II και Nicole Kidman και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του James Wan.

Πηγή: ΕSQUIRE