Το «Star Wars: The Empire Strikes Back» ξανά στην κορυφή του box office μετά από 23 χρόνια

Αυτά γίνονται όταν δεν κυκλοφορούν νέες ταινίες. Το "Empire Strikes Back" προβλήθηκε για ένα πενταήμερο σε κινηματογράφους και drive-ins των ΗΠΑ και έκανε... θραύση.

Το «Star Wars: The Empire Strikes Back» ξανά στην κορυφή του box office μετά από 23 χρόνια

Σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν ακόμα νέες κυκλοφορίες και αυτές συνεχώς σπρώχνονται προς τα πίσω από τα στούντιο παραγωγής λόγω της πανδημίας, οι κινηματογράφοι που δειλά-δειλά έχουν ανοίξει πρέπει κάπως να φέρουν το κοινό στις αίθουσες.

Για αυτό και γίνονται προβολές παλιών και κλασικών ταινιών, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο αξεπέραστο "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" να σκαρφαλώσει στην κορυφή του αμερικάνικου box office, μετά από 23 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Box Office Mojo, το "Empire Strikes Back" προβλήθηκε για ένα πενταήμερο σε κινηματογράφους και drive-ins των ΗΠΑ σε 483 σημεία και εκτιμάται ότι απέσπασε περίπου $400-500.000 σε αυτό το διάστημα, φτάνοντας έτσι τη συνολική συγκομιδή του εκεί στα $290.4 εκατομμύρια.

Έτσι, κατέκτησε την κορυφή του box office για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 1997 όπου είχε κυκλοφορήσει η Special Edition του George Lucas, ενόψει τότε της prequel τριλογίας.

Εκτιμάται επίσης, ότι η Disney καπάρωσε την τριάδα του "χωρίς νέες κυκλοφορίες" box office καθώς στη 2η θέση βρίσκεται το Black Panther της Marvel με $110.000 εισπράξεις και το Inside Out της Marvel Studios στην 3η θέση με πάνω από $100.000.

Πηγή: unboxholics