Ο «Βασιλιάς Οτο» (Ρεχάγκελ) στις αίθουσες (vid)

Θα κάνει θραύση! Ο Ότο Ρεχάγκελ, ο άνθρωπος πίσω από το μεγάλο θρίαμβο της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004, έχει τη δική του ταινία. Δείτε το trailer. 

Ο «Βασιλιάς Οτο» (Ρεχάγκελ) στις αίθουσες (vid)

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Οτο Ρεχάγκελ. Εχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία.

Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη μόνιμο κάτοικο της Νέας Υόρκης, με θητεία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, το «King Otto» θα βγει στις αίθουσες σύντομα από την Tanweer

Πηγή: flix