Οι τάσεις της μόδας για το φετινό καλοκαίρι

Τι θα λέγατε τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας προσθέτοντας κάποια φρέσκα κομμάτια που παραπέμπουν σε ηλιόλουστες βόλτες στην πόλη ή την εξοχή;

Οι τάσεις της μόδας για το φετινό καλοκαίρι

Οι σχεδιαστές προτείνουν και εσείς μπορείτε να εμπνευστείτε από τις τάσεις που κυριάρχησαν στις διεθνείς πασαρέλες για την φετινή σεζόν.

Τα πέντε μεγαλύτερα τρεντς για την αντρική μόδα είναι τα εξής:

1) Φαρδύ κουστούμι σε παστέλ χρώματα

Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να φορέσετε ένα κουστούμι σε απαλές αποχρώσεις όπως σιέλ, σομόν ή απαλό ροζ. Επιλέξετε ένα σε πιο φαρδιά γραμμή που αποτελεί μεγάλη τάση φέτος, αφού το είδαμε στις περισσότερες πασαρέλες, και ταιριάζει πολύ περισσότερο με την κουλ διάθεση της εποχής. Μπορείτε επίσης να φορέσετε και ξεχωριστά το παντελόνι ή το σακάκι δημιουργώντας πολλά stylish καλοκαιρινά σύνολα.

2) Surf style

Ακόμη και αν το καλοκαίρι δεν σας βρίσκει πάνω σε μια σανίδα να δαμάζετε τα κύματα, μπορείτε να αντιγράψετε το στιλ των γοητευτικών σέρφερ προσθέτοντας κομμάτια με τροπικά λουλούδια και εξωτικά μοτίβα στις εμφανίσεις. Μια βερμούδα ή ένα φλοράλ πουκάμισο θα σας κάνουν να μοιάζετε με ήρωα ταινίας γυρισμένη στην Χαβάη και θα σας μεταφέρει έστω και νοερά σε κάποιο νησί.

3) Ρίγες

Κάντε την διαφορά και φορέστε ένα ανάλαφρο σακάκι με έντονες κάθετες ρίγες και αν είστε πολύ τολμηρός συνδυάστε το με το ίδιο παντελόνι για μια εμφάνιση που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω σας. Αν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση αλλά με πιο διακριτικό τρόπο επιλέξτε μια μπλούζα με μεγάλες ρίγες ή μια βερμούδα.

4) Καρό

Μπορεί το καρό να παραπέμπει κυρίως σε χειμερινές εμφανίσεις όμως φέτος οι σχεδιαστές αποθέωσαν και την καλοκαιρινή βερσιόν του. Ένα καρό κομμάτι είναι all time classic και δύσκολα θα κάνετε λάθος στο συνδυασμό του. Για να δείχνει φρέσκο συνδυάστε το με ανοιχτόχρωμα κομμάτια και διαλέξτε ένα καρό σε φωτεινό χρώμα όπως το ανοιχτό μπλε.

5) Η πλαϊνή ρίγα στο παντελόνι

Αποτελεί την αναβάθμιση της κλασική φόρμας και αναμφίβολα είναι το πιο κουλ και fashion παντελόνι για καθημερινές streetstyle εμφανίσεις. Ταιριάζει κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες και μπορεί να αποτελέσει βάση για πολύ μοδάτους συνδυασμούς ακόμη και για βράδυ. Η κάθετη ρίγα θα κάνει τον σωματότυπο σας να δείχνει ακόμη πιο ψηλό και αθλητικό.

Μαργαρίτα Αντωνάκου

Instagram daisysstyledance