Πώς πρέπει να εφαρμόζει το κουστούμι

Το πιο επίσημο ρούχο που βρίσκεται στην ντουλάπα σας, το κουστούμι είναι το ρούχο που θα προσδώσει κύρος και φινέτσα στην εμφάνιση σας.

Πώς πρέπει να εφαρμόζει το κουστούμι

Είτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας λόγω του επαγγέλματός ή των κοινωνικών υποχρεώσεων σας, είτε το φοράτε σπάνια όταν το επιβάλει το dress code της περίστασης, ή σε γάμους και βαφτίσεις, το σωστό κουστούμι πάντα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και μπορεί να αναδείξει τον καλύτερο στιλιστικά εαυτό σας.


Για να πετύχετε μια άψογη εμφάνιση θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην επιλογή του ανάλογα με τον σωματότυπο σας και κυρίως στην εφαρμογή. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε αν στρώνει σωστά το κουστούμι σας.

Το σακάκι δεν πρέπει να ζαρώνει

Το σωστό σακάκι κουστουμιού πρέπει να πέφτει ίσια στον κορμό σας. Δεν πρέπει να τραβάει το κουμπί, ούτε να είναι πολύ φαρδύ. Το ίδιο ισχύει και για το γιλέκο από μέσα. Είναι πολύ άσχημο να φορέσετε ένα τέλειο σακάκι και από μέσα ένα γιλέκο ή πουκάμισο που να κάνει ζάρες.

Το σωστό μήκος

Ένα μυστικό για να καταλάβετε αν το σακάκι σας είναι στο σωστό μήκος είναι να το υπολογίσετε ανάλογά με το χέρι σας. Πρέπει να καταλήγει περίπου στη μέση της παλάμης σας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φτάνει μέχρι την καμπύλη των γλουτών.

Προσοχή στον γιακά

Για να δείχνει άψογο το κουστούμι σας δεν αρκεί απλά να στρώνει τέλεια στον κορμό σας. Πρέπει να προσέξετε και τις λεπτομέρειες, καθώς αυτές είναι που θα αναδείξουν την ποιότητα του. Το κολάρο και ο γιακάς πρέπει να είναι ίσια και χωρίς ζάρες γύρω από τον λαιμό σας. Δεν πρέπει να είναι φαρδύ και να φεύγει προς τα πίσω.

Μήκος μανικιού

Το μανίκι από το σακάκι πρέπει να μην καλύπτει την μανσέτα του πουκαμίσου αλλά ούτε να την αφήνει όλη ακάλυπτη. Περίπου 2 δάχτυλα πιο πάνω από την μανσέτα είναι αρκετό να σταματάει το μανίκι σας.

Το σωστό παντελόνι

Ισχύει ότι και για το σακάκι πρέπει να στρώνει ίσια, να μην είναι ούτε πολύ φαρδύ, ούτε πολύ στενό. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει να δώσετε στο πως εφαρμόζει στον καβάλο και στους γλουτούς σας καθώς αν τραβάει ή είναι πολύ φαρδύ μπορεί να δείξει πάρα πολύ άσχημο το όλο σύνολο. Επίσης το μήκος για να είναι σωστό πρέπει το παντελόνι να ακουμπάει το παπούτσι χωρίς να το σκεπάζει, αλλά ούτε και να αφήνει να φανεί η κάλτσα.

Η σωστή γραβάτα

Πρόκειται για το αξεσουάρ που θα υπογραμμίσει και θα ολοκληρώσει την εμφάνιση σας, οπότε μην την αφήσετε στην τύχη. Είτε σας αρέσει πιο λεπτή είτε πιο φαρδιά φροντίστε να έχει το σωστό μήκος και να σταματάει εκεί που ξεκινάει η ζώνη.