Harry Potter: Wizards Unite: Κυκλοφορεί σήμερα το παιχνίδι στο App Store! (vid)

Η «μαγική» εκδοχή του Pokemon Go, που θα σε κάνει να τρέχεις πάλι σε πόλεις και βουνά για να γίνεις ένας από τους προστάτες του Wizarding World.

Harry Potter: Wizards Unite: Κυκλοφορεί σήμερα το παιχνίδι στο App Store! (vid)

Το 2016 ήταν μια χρονιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Κι αυτό διότι τότε "ξέσπασε" η φρενίτιδα του «Pokemon Go».

Δεν ήταν λίγοι από εμάς που τρέχαμε σε βουνά και λαγκάδια για να βρούμε ένα Πόκεμον, που ξενυχτούσαμε για να κόβουμε βόλτες με το αμάξι μπας και σε κάποιο δρόμο πετύχουμε έναν «Charizard» και δεν ήταν λίγη η τρέλα που άρχισε να κυριαρχεί παγκοσμίως με αυτό το mobile game επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Τρία χρόνια αργότερα, έρχεται η Niantic να μας αποκαλύψει την κυκλοφορία του «Harry Potter: Wizards Unite». Ένα «Pokemon Go» για μάγους και muggles. Μπορεί να έχουν πάνω κάτω την ίδια "φόρμουλα" αλλά τα δύο παιχνίδια έχουν πολλές διαφορές.

Αρχικά, το «Harry Potter Go» θα βασίζεται πάλι στους χάρτες της Google και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την τοποθεσία στο τηλέφωνό σας για να παίξετε. Ωστόσο, δεν θα κυνηγάτε απλά κάποια μαγικά πλάσματα. Η «μαγική» εκδοχή θα αποτελεί μια μίξη του κόσμου του «Harry Potter» και του «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Θα συνδυαστούν τα δύο μαγικά σύμπαντα και θα έρθουν στην οθόνη του κινητού σας, μέρη, πλάσματα και σκηνές από τις δύο ταινίες ενώ σημαντικοί χαρακτήρες του «Wizarding World» θα κάνουν την εμφάνιση τους. Επίσης, καθώς θα "ξεκλειδώνουν" οι παίκτες νέα επίπεδα, θα μπαίνουν σε νέες περιπέτειες μέσα από role playing κατά το οποίο θα μπορούν να γίνουν καθηγητές του Howgarts, μαγικοζωολόγοι ή ακόμα και «Aurors»,

Το storyline του «Harry Potter: Wizards Unite» έχει ως εξής:

Συμφορά έχει ξεσπάσει στον «Wizarding World» με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στον κόσμο των muggles μυθικά πλάσματα, μάγοι και μάγισσες, ξόρκια, μαγικά αντικείμενα. Όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του μαγικού κόσμου του Harry Potter. Έτσι το Υπουργείο Μαγείας και η Διεθνής Ένωση Μάγων συστήνουν μια ομάδα για να λύσει το μυστήριο και να επιστρέψει όλα τα χαμένα αντικείμενα και πρόσωπα.

Οι παίκτες συστήνονται ως το νεοσύλλεκτο μέλος της ομάδας αυτής -που αποκαλείται «Statue of Secrecy Task Force»- και καλούνται να αντιμετωπίσουν dementors, Deatheaters, να συλλέξουν ότι έχει χαθεί και να το επιστρέψουν χωρίς οι muggles να καταλάβουν κάτι.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει σήμερα σε Google και App Store: