Αυτό το video game ψηφίστηκε ως το κορυφαίο όλων των εποχών

Οι 100 κορυφαίοι gamers «μίλησαν» σε ψηφοφορία του Ranker.com

Αυτό το video game ψηφίστηκε ως το κορυφαίο όλων των εποχών

Η ιστορία των video games ξεκινάει από η μακρινή δεκαετία του '50. Έκτοτε η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών γνωρίζει διαρκώς ανοδική πορεία, ενώ έχουν κυκλοφορήσει πολλοί τίτλοι που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα.

Ποιο είναι, όμως, το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών; Σε αυτό το ερώτημα αποπειράθηκε να απαντήσει το Ranker.com μέσω ψηφοφορίας που διενήργησε. Οι 100 καλύτεροι gamers στην ιστορία κλήθηκαν να ψηφίσουν τον κατά τη γνώμη τους κορυφαίο τίτλο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας: Πρώτο με διαφορά από το δεύτερο ήταν το «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» (1998). Το κλασικό παιχνίδι της κονσόλας Nintendo 64, που μεγάλωσε γενιές και γενιές gamers, έκλεισε εσχάτως 20 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία.

Από εκεί και πέρα το «Elder Scrolls V: Skyrim» (2011) κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ τις επόμενες τρεις κατέκτησε η σειρά Super Mario με τα Super Mario Bros 3 (1988), το Super Mario World (1990) και το Super Mario 64 (1996) στις θέσεις τρία, τέσσερα και πέντε αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το μεγάλο φαβορί της λίστας, το «Final Fantasy VΙΙ» (1997), κατέληξε στην 10η θέση της κατάταξης.