The Last Kingdom: Για τους λάτρεις των Βίκινγκς και όχι μόνο!

Επικές μάχες, πολιτικά παιχνίδια και... άρωμα GoT σε μία σειρά για τους λάτρεις των Βίκινγκς και όχι μόνο.

The Last Kingdom: Για τους λάτρεις των Βίκινγκς και όχι μόνο!

Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του Μπέρναρντ Κόρνγουελ "The Saxons Tales" το "The Last Kingdom" πραγματεύεται τη γέννηση της ενωμένης Αγγλίας μετά τις μαζικές εισβολές των Βίκινγκς στο Νησί. Κεντρικός ήρωας είναι ο Ούντρεντ, ένας Σάξονας και γιος ενός εκ των τριών Ηγεμόνων της Νορθουμβρίας ο οποίος σε μικρή ηλικία αιχμαλωτίστηκε από τους Δανούς εισβολείς και συγκεκριμένα από τον Ράγκναρ (καμία σχέση με τον Ράγκναρ Λόθμπροκ) και γαλουχήθηκε ως Βίκινγκ.

Ο Ούτρεντ αποτελεί φανταστικό χαρακτήρα, ο οποίος ωστόσο έρχεται σε επαφή με σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες της εποχής, όπως για παράδειγμα το Αλφρέδο τον Μέγα, τον Βασιλιά του Ουέσεξ, μία από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες της Βρετανίας. Πέρα όμως από την ιστορική πιστότητα, όσον αφορά στα ονόματα τοποθεσιών, στις παραδόσεις Σαξόνων και Δανών, η σειρά περιλαμβάνει πολλές παρασκηνιακές ίντριγκες και πολιτικά παιχνίδια, τα οποία αναπόφευκτα στιγμάτισαν την ιστορία του Νησιού.

Ένα μοτίβο, άλλωστε, που επαναλαμβάνεται πολλές φορές καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς είναι ότι οι νίκες στο πεδίο της μάχης δεν είναι αρκετές αν δεν συνοδεύονται από διπλωματία, στρατηγική και ευγλωττία στη βασιλική αυλή.

Η σειρά επικεντρώνεται στις πολεμικές συρράξεις και στις σχέσεις Σαξόνων και Δανών, όπως διαμορφώθηκαν από το 866 μΧ., όταν οι Βίκινγκς ξεκίνησαν μία μεγάλης κλίμακας εισβολή για να υποτάξουν τα τέσσερα Βασίλεια της Αγγλίας. Σχεδόν όλα τα επεισόδια απεικονίζουν ωμή βία, ενώ παρατηρείται πιο φειδωλή χρήση του γυμνού.

Γι' αυτό και για αρκετούς ακόμα λόγους, πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το "The Last Kingdom" ως το «"Game of Thrones" χωρίς... δράκους», κάτι το οποίο δεν βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον δημιουργό της ιστορίας, Κόρνγουέλ: «Όσο και εάν λατρεύω τα βιβλία του Τζορτζ (Μάρτιν), δεν έχουν αυτή τη βάση στην πραγματικότητα. Τα δικά μου αφορούν την πραγματική ιστορία: τη δημιουργία της Αγγλίας».

Το σίγουρο είναι ότι για όσους λατρεύουν τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, τις μεγάλες μάχες αλλά και τους Βίκινγκς η σειρά αυτή είναι ιδανική!

Ήδη από τη Δευτέρα 19/11 κυκλοφόρησε ο πολυαναμενόμενος τρίτος κύκλος και η τελική μάχη Δανών και Άγλλων είναι κοντά!