H Ενσάρκωση της Θεάς: Αρχαία Ελληνική Μουσική και Μύθοι

Ρέα, Δήμητρα, Λητώ, Θέτιδα. Οι μητέρες θεές του αρχαίου ελληνικού μύθου εξακολουθούν να είναι επίκαιρες σήμερα. Και αυτό γιατί βλέπουμε τους εαυτούς μας να αντανακλώνται σε αυτές και εκείνες σε εμάς.

H Ενσάρκωση της Θεάς: Αρχαία Ελληνική Μουσική και Μύθοι

Ημερομηνία/Ώρα
22/11/2023
21:00 - 22:30

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Είναι οι θεϊκές ερωμένες των θεών, οι μητέρες που γέννησαν ισχυρά παιδιά, επικίνδυνα και χαοτικά για τον οργανωμένο κόσμο. Και εμείς οι θνητοί. Είμαστε το ίδιο σημαντικές; Μπορούμε στα αλήθεια να συγκριθούμε με αυτές. Και όμως ναι. Κάθε κόσμος που δημιουργούμε ως γυναίκες, μητέρες ή σύντροφοι ή όλα τα παραπάνω επηρεάζουν άμεσα άλλες ζωές. Οι μητέρες δημιουργούν έναν κόσμο, μια δυναστεία που διαρκεί για πάντα.

Οι ενέργειές μας -πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πώς διαμορφώνουν τον εαυτό τους σύμφωνα με εμάς, πώς συμπεριφερόμαστε στις οικογένειές μας και στα μέλη των κοινοτήτων μας- θα αντηχούν σε βάθος χρόνου.

Η μουσικός και κλασικίστρια Bettina Joy De Guzman και η παραμυθά Βασιλεία Βαξεβάνη σας προσκαλούν να περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι που συνυφαίνει την αρχαία ελληνική μουσική, την ποίηση και τον μύθο με τη σύγχρονη ουσία μας.

Μια παράσταση ξετυλιγμένη στα ελληνικά, τα αρχαία ελληνικά και τα αγγλικά που θα ξεπεράσει τον χρόνο και τον χώρο για να φτάσει σήμερα σε εμάς και να ταξιδέψει στο μέλλον.

Μετά την παράσταση, το κοινό μπορεί να κάνει ερωτήσεις και σχόλια.

Μουσικός και κλασικίστρια: Bettina Joy De Guzman

Αφηγήτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 21:00

Εισιτήρια: 15, 10 ευρώ