Aτομική έκθεση του Sonke στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall

Ατομική έκθεση του σύγχρονου, σημαντικού καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke φιλοξενεί η Kapopoulos Fine Arts Gallery, στο Golden Hall. H Sonke Solo Exhibition θα εγκαινιασθεί στις 7 Νοεμβρίου παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με την Kapopoulos Fine Arts.

Aτομική έκθεση του Sonke στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall


Με παιγνιώδη διάθεση και με οδηγό την pop art αισθητική του ο Sonke, ο οποίος είναι πολύ γνωστός και από τις street art δημιουργίες του, πλαισιώνει τα υπέροχα ζευγάρια του με νέα πρωτοποριακά στοιχεία. Το θέατρο σκιών είναι εδώ, με τη φιγούρα του Καραγκιόζη να διεκδικεί τη θέση του δίπλα στις ασπρόμαυρες, γοητευτικές γυναικείες μορφές του. Τα κατακόκκινα αυτοκίνητα και τα μπλε άλογα είναι οχήματα απόδρασης. Η κόκκινη καρδιά εξακολουθεί να «χτυπά» δυνατά και να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του, όπως και τα ελεύθερα πολύχρωμα πουλιά, που προσθέτουν κίνηση και ανεμελιά στις συνθέσεις του. Η ελευθερία είναι για ακόμα μια φορά το ζητούμενο, στο πολυδύναμο σύμπαν του Sonke που δημιουργεί μελαγχολικές αλληγορίες.

«Θα ήθελα κάποιος κοιτάζοντας τα έργα να αισθανθεί τη χαρά και την τρυφερότητα που μπορεί να κρύβεται σε απλά πράγματα, όπως ένα λουλούδι ή ένα πουλάκι», λέει ο ίδιος ο Sonke για τη δουλειά του και συνεχίζει: «Επίσης η κόκκινη καρδιά είναι από μονή της ένα πολύ «μαζικό» pop, απλό σύμβολο. Tο χρησιμοποιώ κυρίως για να γίνει πιο ανάλαφρο το έργο, αστείο ή για να προσθέσω το κόκκινο χρώμα στη σύνθεση, σε συνδυασμό με το άσπρο και το μαύρο… Μου αρέσει να ζωγραφίζω ανάλαφρα, έτσι ταξιδεύω… Το να μπορούμε να χαιρόμαστε με τα απλά και τα μικρά, είναι τέχνη και ζωή. Παράλληλα να διατηρούμε τη σεμνότητα μας απέναντι σε όλα και ταυτόχρονα να παραμένουμε ελεύθεροι και με τον ρομαντισμό ενεργοποιημένο και σύμμαχο όσο γίνεται», καταλήγει ο Sonke.

SONKE WHO IS WHO

Ο Αλέξανδρος Σκουταριώτης (Sonke) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες και εργάστηκε ως δάσκαλος σκίτσου στο Πνευματικό κέντρο Αμαρουσίου. Ασχολείται με την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο από το 1998. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και Αμερική).

Εγκαίνια έκθεσης: 7 Νοεμβρίου 2023. Ώρα 18:00-21:00.

Διάρκεια έκθεσης: 7-20 Νοεμβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00-21:00. Σάββατο 10:00-20:00.

Kapopoulos Fine Arts-Golden Hall
Λεωφόρος Κηφισίας 37Α και Σπύρου Λούη, Μαρούσι, 15123 Αθήνα, τηλ. 2106833048.
goldenhall@kapopoulosart.gr