Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: M-POWER Festival

M, όπως Motivation (κίνητρο), όπως Movement (κίνηση). Power, όπως «δύναμη».Το M-POWER είναι ένα φεστιβάλ από καλλιτέχνες, με και χωρίς αναπηρία, που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο του σύγχρονου χορού, της περφόρμανς και της κίνησης και οι οποίοι δίνουν τον ιδανικό ορισμό στην έννοια της ενδυνάμωσης (empowerment).

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: M-POWER Festival

Το M-POWER είναι ένα αεικίνητο φεστιβάλ, που καθιστά σαφές ότι οι έννοιες της αναπηρίας και της στατικότητας δεν σχετίζονται. Καλλιτέχνες με αναπηρία είναι οι πρωταγωνιστές σε τρεις παραστάσεις, μια ταινία, ένα διεθνές συνέδριο και μια σειρά από workshops που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη του Προγράμματος "Europe Beyond Access" (συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Mέσα σε ένα πυκνό τετραήμερο, το M-POWER μάς καλεί να δούμε και να ακούσουμε λόγους και έργα ρηξικέλευθα, με καυστικό χιούμορ και δυναμικές ερμηνείες.

Παραστάσεις για την απόλαυση της ζωής και την αποδοχή του εαυτού και των άλλων, όπως το "Solar" από την ελληνική ομάδα «Εν Δυνάμει» που έχει πολυετή πορεία, για τη ρωγμή και την ευθραυστότητα όπως το "Ephemeral Body" από τη Βαλασία Συμεωνίδου, χορεύτρια και χορογράφο από τη Θεσσαλονίκη, για τη φροντίδα, την οικειότητα και την ανθεκτικότητα όπως το βαριετέ "The Dan Daw Show" από τον εγκατεστημένο στη Βρετανία Αυστραλό Dan Daw.

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η διακεκριμένη ταινία "Shadow" από τους διεθνούς φήμης Αυστραλούς Back to Back Theatre, με θέμα τον ακτιβισμό και τη συλλογική ευθύνη, ενώ θα λάβει χώρα και ένα συνέδριο με διεθνείς προσκεκλημένους, που θα μιλήσουν για μια σειρά από πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους ανάπηρους καλλιτέχνες – αλλά και όλους μας, ανεξαρτήτως αναπηρίας και ενασχόλησης με τις τέχνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων, με ελεύθερη συμμετοχή, βάσει αίτησης.

26 - 29.04.2023 | Σε διάφορους χώρους στη Στέγη

Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 -12 €
Κρατήσεις θέσεων ΑμεΑ: 213 017 8036 & infotickets@onassis.org