H Ωνάσειος Βιβλιοθήκη στο Open House 2023

Μπείτε στον κόσμο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και ανακαλύψτε τους θησαυρούς της στο κέντρο της Αθήνας: Από τον El Greco έως τον Τσαρούχη και από τη Χάρτα του Ρήγα έως και το πιάνο της Μαρίας Κάλλας που βρισκόταν στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση.

H Ωνάσειος Βιβλιοθήκη στο Open House 2023

H πολιτιστική κληρονομιά επτά αιώνων ανοιχτή με περιηγήσεις για όλη την οικογένεια.
Για 5η χρονιά, η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της στο κοινό, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE 2023, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.

Οι διαδοχικές περιηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, θα εστιάσουν τόσο στην αρχιτεκτονική μιας τριώροφης αθηναϊκής οικίας του 1905 όσο και στα μοναδικά εκθέματα του χώρου της Ωνασείου Βιβλιοθήκης. Στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Αμαλίας 56, περισσότερα από 50 έργα τέχνης των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση, όπως το πιάνο που είχε αγοράσει για τη Μαρία Κάλλας, συναντώνται με σπάνιες εκδόσεις Ελλήνων Διαφωτιστών και ξενόγλωσσα βιβλία Δυτικοευρωπαίων περιηγητών από τον 15ο αιώνα έως τον 19ο αιώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου 2023
11:00 – 15:00
Δεν απαιτείται κράτηση
Η διάρκεια των διαδοχικών περιηγήσεων είναι 20 λεπτά
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)
Open House Athens 2023

Φωτογραφία: Στέλιος Τζέτζιας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΕΤΖΙΑΣ