"Wild Wild East": Ντοκιμαντέρ για την Ανατολική Ευρώπη

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Wild Wild East", ξεκινά στην ΕΡΤ3.Μέσα από 13 ωριαία επεισόδια, που θα προβάλλονται καθημερινά στις 8 το πρωί και στις 20:00 το βράδυ, ανακαλύπτουμε τα πιο περίεργα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και τα πιο παράξενα πράγματα που μπορεί να κάνει στην Ανατολική Ευρώπη.

"Wild Wild East": Ντοκιμαντέρ για την Ανατολική Ευρώπη

Βελιγράδι, Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κισινάου, Κίεβο, Λουμπλιάνα, Λβιβ, Πράγα, Σόφια, Βίλνιους, Βαρσοβία, Ζάγκρεμπ… Συναρπαστικές τοποθεσίες, παράξενα τουριστικά σημεία, κατάλοιπα του παρελθόντος και άνθρωποι με ασυνήθιστα ταλέντα που θα σας σοκάρουν! Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι η Βαλερί Σεβαλιέ, η οποία φτιάχνει μια λίστα με τις δέκα πιο παράξενες δραστηριότητες και αξιοθέατα για κάθε πόλη που επισκέπτεται.

Στη Βουδαπέστη, πηγαίνουμε μαζί της σ’ ένα μυστικό νοσοκομείο μέσα σε έναν βράχο και διασκεδάζουμε στο μουσείο με τα φλιπεράκια. Στην Πράγα κάνουμε έναν μοναδικό περίπατο στην πόλη και επισκεπτόμαστε μίαν εκκλησία διακοσμημένη με οστά. Στη Βαρσοβία η Βαλερί μας ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό βοτανικό κήπο πάνω σε μία στέγη και σε ένα υπερ-μοντέρνο μουσείο, το Μουσείο του Νέον.

Στο Κισινάου της Μολδαβίας, πηγαίνουμε σε ένα μοναστήρι χτισμένο σε έναν βράχο από ασβεστόλιθο και στον Λόφο των Τσιγγάνων, μία συνοικία μοναδική στον κόσμο. Στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, η Βαλερί περνά τη νύχτα σε ένα κελί φυλακής και επισκέπτεται τον πύργο της Predjama που έχει χτιστεί σε μία τεράστια σπηλιά.

Στο Βελιγράδι της Σερβίας, ανεβαίνει στο πολυτελές τρένο ενός πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας και γεύεται το ακριβότερο τυρί του κόσμου! Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με το μυθικό Οριάν Εξπρές και επισκέπτεται το μουσείο των ραγισμένων καρδιών. Στη Ρουμανία, ακουμπά το χέρι ενός μάγου του 3ου αιώνα και ανακαλύπτει μία έκθεση τέχνης στις στέγες του Βουκουρεστίου.

Σκηνοθεσία: Jericho Jeudy