AthensCon 2022: Έρχεται στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do (vid)

Το μεγαλύτερο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας στην Ελλάδα, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας για την έκτη του χρονιά, στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο γνωστό του σπίτι.

AthensCon 2022: Έρχεται στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do (vid)

Το AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγάλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Και επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας για την έκτη του χρονιά στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο γνωστό του σπίτι.

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι διοργανωτές του:

«Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το Φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης».

Φέτος φιλοξενούνται θρυλικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη της υφηλίου.

«Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τη Naomi Nagata, μηχανικό του διαστημόπλοιου Rocinante από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «The Expanse». Μπορούν επίσης να μιλήσουν με τον Fred Van Lente, συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics της Marvel και του Conan, ή με τον Frank Quitely, σχεδιαστή των X-men και Batman & Robin. Το «παρών» θα δώσουν οι Carla Cohen και Lucio Parrillo, δυο από τους σημαντικότερους μοντέρνους σχεδιαστές εξωφύλλων στο χώρο των κόμικς. Επίσης οι Dominique Tipper, Frank Quitely, Fred Van Lente, Rafa Sandoval, Lucio Parrillo, Carla Cohen, Laura Braga, Chris Jaymes, David Baldeon, Vitale Mangiatordi, Luca Laca Montagliani, Lucid Belle».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες, αναμεσά τους 90 ενενήντα σκιτσογράφοι και εικονογράφοι από την Ελλάδα, γνωστοί και καταξιωμένοι αλλά και νέοι στον χώρο, και θα πωλούνται υπογεγραμμένα έργα από τους ίδιους.

Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 8500 τ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 150 εκθέτες.

Το Disney+ και το Vodafone TV, θα προσφέρουν στο κοινό της AthensCon μοναδικές εμπειρίες από το σύμπαν του «Star Wars». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στον εντυπωσιακό θρόνο του Boba Fett από την πρωτότυπη σειρά του Disney+ «The Book of Boba Fett». Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι fans μπορούν να συμμετέχουν σε ψηφιακές μάχες στο διάστημα, μέσα από τα πιλοτήρια των X-Wing και Tie-Fighter!

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του AthensCon θα φιλοξενηθούν δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια.

Πηγή: flix.gr