Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για έργα του Πολ Άλεν

Πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά από τη συλλογή του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, ο οποίος πέθανε το 2018, δημοπρατήθηκαν για ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια για έργα του Πολ Άλεν

Πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά από τη συλλογή του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, ο οποίος πέθανε το 2018, δημοπρατήθηκαν για ένα δισεκατομμύριο δολάρια την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, με τα έργα των Βαν Γκογκ, Σεζάν, Γκογκέν, Σερά και Κλιμτ να πωλούνται σε τιμές ρεκόρ.

Στο τέλος της βραδιάς, πέντε πίνακες μπήκαν στο αποκλειστικό κλαμπ έργων τέχνης που πουλήθηκαν για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, διευκρινίστηκε αό τον οίκο Christie’s.

Το πιο ακριβό έργο της δημοπρασίας, ο πίνακας Les Poseuses, Ensemble του Σερά του 1888 (μικρή έκδοση) αντιπροσωπευτικό του πουαντιγισμού, έφτασε τα 149,24 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, αποκάλυψε ο Christie’s.

Το έργο "La Montagne Sainte-Victoire" του Γάλλου ζωγράφου Πολ Σεζάν έφτασε τα 137,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο της τιμής ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα του καλλιτέχνη.

Το Orchard with Cypresses του Βαν Γκογκ κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Ολλανδού καλλιτέχνη, πωλήθηκε σε τιμή 117,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο του Πολ Γκογκέν "Maternity II" αγοράστηκε 105,7 εκατομμύρια δολάρια και το Birch Forest του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ πουλήθηκε έναντι 104,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ