Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει την Τζένη Καρέζη

Έχει ενδιαφέρον να μάθει κανείς πώς έβλεπε η Βουγιουκλάκη το αντίπαλο δέος

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει την Τζένη Καρέζη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη είναι τα δύο μεγάλα γρανάζια στην μηχανή του ελληνικού σινεμά. Χωρίς την παρουσία τους η εγχώρια κινηματογραφική αγορά θα είχε σίγουρα λιγότερη λάμψη.

Ο ανταγωνισμός τους έχει μείνει στην Ιστορία αλλά και αυτή η ανεξήγητη βαθιά φιλία που τις έδενε. Η Βουγιουκλάκη μίλησε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη όταν η Καρέζη είχε πια φύγει για τη γειτονιά των αγγέλων.

«Η Τζένη ήταν κάποια και μετά έγινε κάποια άλλη. Η Τζένη ήταν η πρώτη γυναίκα που κάπνισε. Οδηγούσε αυτοκίνητο. Ήταν χειραφετημένη. Ήταν κοσμοπολίτισσα. Της άρεσε πολύ να είναι σταρ και η πιο όμορφη γυναίκα. Και ήταν πολύ όμορφη. Μετά άλλαξε. Τα αρνήθηκε όλα αυτά άφησε τον εαυτό της, δεν οδηγούσε αυτοκίνητο, δεν είχε αυτή την τάση φυγής που τόσο της άρεσε. Περιορίστηκιε σ' ένα ορισμένο κύκλο ανθρώπων και νομίζω πως κάπου κλείστηκε. Όλα τα κατάπινε μέσα της, βαθιά. Αν γραφόταν κάτι δυσάρεστο για αυτή στην εφημερίδα, μπορούσε να αρρωστήσει.

Η Καρέζη υπερασπίστηκε την Βουγιουκλάκη κι αυτό τον ενόχλησε. Με την Αλίκη  τα ξαναβρήκε, με την Τζένη όχι»

Η Βουγιουκλάκη πίστευε επίσης πως η φίλη της έριξε τον εαυτό της στη σχέση της με τον Καζάκο. Η Καρέζη της είχε πει: «Έκοψα ένα κομμάτι της ζωής μου και το χάρισα στον Καζάκο». Όταν άρχισε το ειδύλλιο, η Βουγιουκλάκη θυμόταν πως ο Καζάκος έπαιζε δεύτερους ρόλους. Η σχέση του με την Τζένη τον έφερε στο επίπεδό της. Η Καρέζη από την μεριά της, σύμφωνα με την Αλίκη, ήταν αιώνια παγιδευμένη και δεν τόλμησε να κάνει τις μικρές επαναστάσεις στη ζωή και στη δουλειά της, όταν έπρεπε. Η Βουγιουκλάκη επισημαίνει πως η Καρέζη ήταν ευάλωτη σε κάθε είδους κριτική σοβαρή ή αστεία.

Καρέζη - Καζάκος: Σπάνιες φωτό από τον γάμο και το γαμήλιο πάρτι | People  & Style Ειδήσεις