Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος βρίσκεται, όπως πάντα, στον πυρήνα του προγράμματος του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την 1η Δεκεμβρίου, το ΚΠΙΣΝ θα φωταγωγηθεί και θα γιορτάσει την έναρξη της γιορτινής περιόδου με μία συμμετοχική μουσική εκδήλωση, που θα διευθύνει ο Αμερικανός μαέστρος, συνθέτης και διευθυντής του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez.

Το Παγοδρόμιο θα επιστρέψει και πάλι στο Κανάλι, ανανεωμένο, ενώ οι LED φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Light Piano των Arion de Munck και Mark Ridder, Submergence των Squidsoup, Halo των Venividimultiplex, Light Holders του Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), θα συνθέσουν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες θα ζωντανέψουν στον Φάρο με ένα νέο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, γραμμένο ειδικά για το ΚΠΙΣΝ. Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ έρχεται στις 23 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου με την Έλενα Τοπαλίδου στον ομώνυμο ρόλο. Από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική που θα πλημμυρίσει την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος: η Αλέξια μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece θα υποδεχτεί το κοινό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κινηματογράφο (19/12), ενώ η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία με μελωδίες από αγαπημένα μιούζικαλ (26/12).

Τέλος, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η υποδοχή του Νέου Έτους στο ΚΠΙΣΝ, που αποτελεί πλέον παράδοση για χιλιάδες Αθηναίους, θα γίνει με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων, ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά και τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος».