Ρεκόρ συμμετοχών η Art Athina 2022

Με ρεκόρ συμμετοχών κι εμπλουτισμένο πρόγραμμα εγκαινιάζεται στις 16/9 και έως τις 19/9 η Art Athina, στο Ζάππειο, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω της πανδημίας.

Ρεκόρ συμμετοχών η Art Athina 2022

Η ετήσια φουάρ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) συμπληρώνει εφέτος 25 διοργανώσεις. Με τα χρόνια έχει καταφέρει «να μετασχηματίζεται, να προσαρμόζεται στις αλλαγές και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών αναπτύσσοντας ολοένα και περισσότερες συνέργειες με θεσμούς και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό» σχολίασε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Πανελληνίου Αιθουσών Τέχνης, Γιάννα Γραμματοπούλου, ανακοινώνοντας πως εντός του Νοεμβρίου η Art Athina θα επιστρέψει με την έκδοση επετειακού λευκώματος και πλούσιας έκθεσης αρχειακού υλικού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ) της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 80 αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου, περιλαμβάνει 15 ενότητες, από ένα ευρύτατο φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, παρουσιάζοντας καινοτομίες, όπως είναι οι αρχιτεκτονικές κατασκευές ή τα ψηφιακά NFTs. Επιπλέον, από εφέτος καθιερώνει το βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη, σε συνεργασία με το MOMus-Μουσείο ‘Αλεξ Μυλωνά.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η φουάρ εφέτος, «είναι να ανταποκριθεί στις πολύ υψηλές απαιτήσεις των αιθουσών τέχνης και του κοινού, ύστερα από την διετή φυσική της απουσία» ανέφερε η Σταματία Δημητρακοπούλου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, κι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες και στο άνοιγμα της έκθεσης στον χώρο της αρχιτεκτονικής με τη δημιουργία των Art Athina Pavilions στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου.

Για τη σημασία που έχει η Art Athina στη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής Be Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους, μιλώντας για την δυνατότητα που προσφέρουν γεγονότα όπως η Art Athina, «να αποτελέσουν το έναυσμα για ένα διαφορετικό, ένα νέο ζωντανό και εναλλακτικό αφήγημα».

Η Art Athina θα είναι ανοικτή για το κοινό Σάββατο έως και Δευτέρα 12.00-21.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://www.art-athina.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ