Ίδρυμα Ωνάση: Ο Ρομαίν Γαβράς με το GENER8ION

Ο Romain Gavras και ο Surkin στην Αθήνα με το νέο τους πρότζεκτ GENER8ION σε παγκόσμια πρεμιέρα, σε συμπαραγωγή του Onassis Culture και της Iconoclast.

Ίδρυμα Ωνάση: Ο Ρομαίν Γαβράς με το GENER8ION

Τρεις ποπ βίντεο εγκαταστάσεις, τρεις χώροι του Ιδρύματος Ωνάση, με σέρφερ, αντάρτες και χολιγουντιανούς ηθοποιούς να παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας.

Χωράει η ομορφιά σε ένα περιβάλλον Αποκάλυψης; Ο σκηνοθέτης Ρομαίν Γαβράς, που έχει υπογράψει μερικά από τα πιο ανατρεπτικά βίντεο κλιπ για τον Kanye West, τη M.I.A., τον Jay-Z και τους Justice, δίνει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα με το νέο έργο του, σε συνεργασία με τον μουσικό, DJ και παραγωγό Surkin. Το Gener8ion αποτελείται από τρεις ταινίες μικρού μήκους και σκιαγραφεί την ιστορία ενός μέλλοντος που θυμίζει τόσο πολύ το παρόν.

Το οπτικοακουστικό ταξίδι στο 2034 ξεκινάει από τη Στέγη και μας εκτοξεύει στη Μάντρα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις ταινίες δεν υπάρχει ούτε κάποια ξαφνική απειλή ούτε το τέλος του κόσμου, αλλά ένα φαινομενικά «φυσιολογικό» περιβάλλον που διέπεται από ένα νήμα αδιόρατης, «αργής» βίας, σαν αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα.

22.09 - 23.10.2022 | Εκθεσιακός χώρος -1, Μικρή Σκηνή, Η Μάντρα