«Αναζητήσεις στην Ύλη» στο Μουσείο Μπενάκη

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη φιλοξενεί την έκθεση της Έλλης Ξείππα, νικήτριας του βραβείου «Αναζητήσεις στην Ύλη».

«Αναζητήσεις στην Ύλη» στο Μουσείο Μπενάκη

Το βραβείο αυτό δόθηκε από το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Athens Jewelry Week 2019. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138.

«Νιώθω χαρά για αυτήν την ευκαιρία γιατί αγαπώ την αναζήτηση. Έχοντας εργαστεί ως σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων πάνω από τη μισή μου ζωή, τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το εικαστικό κόσμημα. Με μαγεύει να ανακαλύπτω τρόπους να μετατρέπω υλικά και να τα χρησιμοποιώ στην κατασκευή κοσμημάτων. Η συλλογή «Παγιδευμένα στον βυθό», για την οποία βραβεύτηκα, είναι η συνέχεια της προηγούμενης με τίτλο «Σέρνονται στα βαθιά». Και για τις δύο συλλογές χρησιμοποίησα ως πρώτη ύλη το καλσόν, το οποίο επεξεργάστηκα, σκλήρυνα, καλούπωσα, και διαμόρφωσα, έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει ρόλο και χρήση, και να κοσμήσει ένα σώμα.

Με το τέλος της πανδημίας, προέκυψε η τρίτη μου συλλογή με τίτλο «Βγαίνοντας από το σκοτάδι», έργα της οποίας συμμετέχουν και στην παρουσίαση. Με την ολοκλήρωση της ένιωσα την ανάγκη να εξερευνήσω νέα μονοπάτια. Η αναζήτηση αυτή με οδήγησε στην πατάτα, ένα οργανικό προϊόν απαραίτητο στη διατροφή μας. Άρχισα να την επεξεργάζομαι ως υλικό, έως ότου κατάφερα να την μετατρέψω σε κόσμημα. Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης πήρε μέρος σε μια ομαδική έκθεση με τίτλο «Μπριάμ» και έχω σήμερα τη χαρά να σας το παρουσιάσω μαζί με τις προηγούμενες συλλογές μου.

Μοναδικός μου στόχος το να διεγείρω συνεχώς τη φαντασία, τόσο τη δική μου, όσο και των άλλων. Σε ένα παιγνίδι, σε ένα ψάξιμο δίχως τέλος ή περιορισμούς. Μέσω των κοσμημάτων, ζούμε μια παράλληλη ονειρεμένη ζωή!»

Εγκαίνια: 09.06.2022, 20:30

Διάρκεια: 09.06.2022 - 03.07.2022