Daniel dei Liouis - θρύλος ανάμεσα στην ηθοποιία και την ξυλουργική

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή  ηθοποιούς, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις προτίμησε τα παρασκήνια της απλής καθημερινότητας

Daniel dei Liouis - θρύλος ανάμεσα στην ηθοποιία και την ξυλουργική

Αύριο, 29 Απριλίου γίνεται 65 ετών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς όλων των εποχών με τρία Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου στο δισάκι του. Παιδί καλλιτεχνών με Αγγλοϊρλανδική φλέβα μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στην ηθοποιία και την ξυλουργική. Έζησε και απόλαυσε την απόλυτη δόξα του κινηματογραφικού σταρ παίζοντας πάντα με τους δικούς του όρους και απέχοντας συνειδητά από το αμερικανικό star system.

To 1989 θα κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ υποδυόμενος ένα τετραπληγικό στην ταινία «Το Αριστερό μου πόδι» του Τζιμ Σέρινταν. Τρία χρόνια αργότερα θα λάμψει στον Τελευταίο των Μοϊκανών». Τα χρόνια περνούν με αρκετά μπες-βγες στον μαγικό κόσμο του σινεμά. Θα ακολουθήσουν επιτυχίες όπως το «Στο όνομα του Πατρός» και τα «Χρόνια της αθωότητας», μέχρι το 2007 και το δεύτερο Όσκαρ στην ταινία «Θα χυθεί αίμα». Το 2012 γίνεται ο «Αβραάμ Λίνκολν» και κερδίζει ένα ακόμα Όσκαρ.

Τελευταία φορά τον είδαμε στην «Αόρατη Κλωστή». Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ταινία ο Daniel dei Liouis είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του. Τέσσερα χρόνια τώρα έχει αποσυρθεί στο σπίτι του έξω από το Δουβλίνο και περνά ήσυχα τις μέρες του ασχολούμενος με το άλλο μεγάλο του πάθος, την ξυλουργική. Όλοι ευχόμαστε να επιστρέψει μια μέρα στα κινηματογραφικά πλατό για να μας προσφέρει ξανά το μεγάλο ταλέντο του.