Ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ελάχιστα γνωστός

Αναρριχήθηκε πρόσφατα στην πέμπτη θέση της λίστας Forbes κι όμως λίγοι τον γνωρίζουν

Ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ελάχιστα γνωστός

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος του άνθρακα Gautam Adani είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο 59χρονος πρόεδρος της Adani Group διαθέτει περιουσία 122,2 δισ. δολαρίων, και βρίσκεται μπροστά από τον Warren Buffett (121,9 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τα real time στοιχεία του Forbes. Ο Adani ξεπέρασε έτσι τον μεγάλο ανταγωνιστή του, τον επίσης Ινδό δισεκατομμυριούχο Mukesh Ambani.

Η Adani Group έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την εκτίναξη των τιμών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και οι επτά εισηγμένες εταιρείες του ομίλου συνεχώς ενισχύονται. Ειδικά, οι Adani Power και Adani Wilmar είδαν τις τιμές τους να διπλασιάζονται στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Adani Wilmar είναι κυρίαρχος στην αγορά του λαδιού στην Ινδία, με το brand Fortune, ενώ το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες: Λάδια, συσκευασμένα τρόφιμα και βιομηχανικά είδη.

Η Adani Total Gas έχει εκτιναχθεί αφότου ανακοίνωσε την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση, με τον πρώτο της σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδία.

Η Adani δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, το φυσικό αέριο, τις εξορύξεις, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις υποδομές.

moneyreview.gr