Αποσκευές για το τριήμερο - Τι να μην πάρετε

Αν είμαστε ανάμεσα στους ανθρώπους που λογίζουν το τριήμερο ως χρόνο ευκαιρίας για αποφόρτιση, είμαστε τυχεροί άνθρωποι. Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να ξεχωρίζουν τα τριήμερα, τις αργίες και τις Κυριακές από τον υπόλοιπο χρόνο της διαρκούς σκοτούρας.

Αποσκευές για το τριήμερο - Τι να μην πάρετε

Νομίζω πως το τριήμερο δεν είναι για να σπαταλιέται σε σύγχυση του μυαλού με πολλά διαδικαστικά, οργανωτικά, multi-καθήκοντα. Οι καθημερινές ημέρες των αδιαμφισβήτητα τυχερών εργαζόμενων, είναι καταδικασμένες σ’ αυτά. Το τριήμερο είναι ευκαιρία για το αντίθετο.

Είτε μετακινηθεί κάποιος από τη βάση του –και είναι τυχερός που την έχει, δεν ισχύει αυτό για όλους- είτε παραμείνει σε αυτήν, η ευκαιρία είναι «κι εδώ κι εκεί». Είτε εισπνεύσει θαλάσσια αύρα, είτε βουνίσιο αέρα είτε τίποτα από αυτά, το τριήμερο είναι μια ευκαιρία να εισπνεύσει και να εκπνεύσει, αδειάζοντας το μυαλό από το πλέγμα των τοξικών σκέψεων.

Αν πρόκειται μια εκδρομή να «πνιγεί» στο πέλαγος 50 οργανωτικών εξισώσεων, αυτό είναι αργία; Και, το χειρότερο, αν σε μια εκδρομή πακετάρει κάποιος και τις τοξικές σκέψεις του μαζί με τα εκδρομικά του και τις κουβαλήσει στο σακίδιο στο βουνό ή στη θάλασσα, αυτό είναι αργία; Στην καλύτερη περίπτωση, ας το πούμε “ημιαργία”.

Το πνεύμα είναι να ξεπακετάρει κανείς απ’ το κεφάλι του τη σκοτούρα, είτε μετακινηθεί είτε καθόλου. Είτε στο σπίτι, είτε εκτός, η ευκαιρία βρίσκεται στο περιεχόμενο που βάζουμε ή αφαιρούμε από το «μπογαλάκι».